Matkalla nuoruuden lähteelle – vartalonhoitoprojektini osa 2

Kerroin aiemmin, että olin matkalla tutustumaan vartalon esteettiseen LPG-hoitoon Auronille Helsingin Keskuskadulle. Olen siis jo useamman kerran sujahdellut sukka-asuun ja asettunut pöydälle hoidettavaksi.

Vaatteisiin sukeltaminen on  jokseenkin koomista. Mieti nyt itsesi päälle hiukan liian pientä kokovartalosukkahousupukua. Tarkemmin ajateltuna, juuri vastaavanlaisissa asuissa maailmantähdet esiintyvät gaaloissa. Onneksi en ole tähti. Asu imartelee harvoja.

Mikä LPG?

Kerroin muutama viikko sitten aiemmassa postauksessani LPG-hoidosta. Voit lukea artikkelin täältä. Lyhykäisyydessään esteettisessä LPG-hoidossa ajatuksena on vilkastuttaa kehon omaa luonnollista toimintaa. Hoito on luonnonmukaista, turvallista ja se soveltuu lähes kaikille. Hoitopään motorisoidut rullat muokkaavat ja aktivoivat sidekudosten rakennetta, verenkiertoa ja rasvasoluja. Nämä parantavat neste- ja verenkiertoa.

Hoidon aloituksen yhteydessä otamme Johanna Alasen kanssa mitat kriittisistä paikoista: käsivarren-, reiden-, takapuolen- ja vatsanympärys. Hoito LPG-laitteella tekee sidekudoksesta joustavan, minkä vuoksi selluliitti-ihon tulisi tasoittua ja ympärysmitta pienentyä

IMG_4756

Hoidon ajaksi sukellan tähän sukka-asuun. LPG-hoitoon suunniteltua erityistä hoitopukua käytetään iholle mahdollisesti tulevan epämiellyttävän tunteen vähentämiseksi.

Ongelmakohdat

Pyydän LPG-hoitajaani Johannaa arvioimaan kehoani. Hän kertoo, että pientä selluliittia tulee näkyviin, kun jalkaani puristetaan kädellä, mutta lepotilassa selluliittia ei näy. Kuulemma ykköstyypin selluliittia. Ykköstyyppi – jossain ollaan kärkijoukossa 🙂

Itse olen huomannut samaa. Lyhyttä hametta pitäessäni täytyy katsoa, ettei reisi istuessa liiskaannu tuolia vasten. Tulos on muhkurainen eikä niin mairitteleva. Lisäksi olen huomannut, että käsivarteni eivät ole enää niin kiinteät kuin voisivat olla. Ns. allit eivät minua vaivaa, vaan ennemminkin käsivarren ulkoreunat ovat pyöreät. Kyseessä ei ole kuitenkaan lihaspyöreys. Kahvat pysyvät vyötäröllä ja kapeita housuja käyttäessä tuntuu, että ylimääräinen vararengas jumittaa housujen päällä.

Selluliittia aiheuttaviksi tekijöiksi on usein mainittu mm. hormonitoiminta, stressi, sukupuoli ja perinnölliset tekijät. Stressin allekirjoitan, perinnöllisiä tekijöitä minulla tuskin on. Selluliittiä ei ole näkynyt sukulaisteni reisillä ja siksi olen varmaan välttynyt suuremmilta ihomuhkuroilta.

Miltä hoito tuntuu?

Hoito tuntuu siltä kuin sinua imettäisiin imurilla, tukevalla ja talttapäisellä suuttimella. Suutinta liikutellaan suuntaan ja toiseen.

Joissain paikoissa tuntuu herkemmin kipua. Se ei ole kuitenkaan hoidon tarkoitus. Jos liiallista arkuutta tuntuu, imutehoa voidaan laskea. Arkuus myös vähenee hoitojen myötä kudosten pehmetessä. Mustelmiakin saattaa syntyä. Minä olen kuitenkin välttynyt mustelmilta, lukuun ottamatta ihan pieniä punaisia jälkiä, joita tuli aluksi käsivarsiin.

Nyt jo joidenkin hoitokertojen jälkeen hoito alkaa tuntua rentouttavalta. Kaikkia ongelmakohtia on jo käsitelty useampaan kertaan ja tuntuu, että lihakset ja kudokset ovat vetreytyneet ja kudokset ovat hoidolle vastaanottavaisempia.IMG_4872

 

Miten hoidetaan?

Tieteellisesti on todennettu, että parhaat hoitotulokset LPG-hoidossa tulevat, kun LPG-hoitoja annetaan kolme kertaa viikossa neljä viikkoa kestävänä kuurina. Minulle tuo kolme kertaa viikossa -hoitomäärä osoittautuu liian haasteelliseksi aikatauluttaa. Olen käynyt hoidossa kahdesti viikossa.

Tulosten saavuttamista voidaan parantaa omilla toimilla. Reipas puoli tuntia kestävä kevyt liikunta hoidon jälkeen parantaa tuloksia. Päätänkin aina kävellä hoidosta kotiin kiertoreittiä.

Mutta, selvittääkseni todellisia tuloksia hoidosta, tärkeää on, että en muuta tottumuksiani. Pyrin siis pitämän hoidon ajan ruoka- ja urheilutottumuksiani samoina. Valitettavasti stressitasoni ovat olleet korkealla remontistamme johtuen. Toivottavasti se ei vaikuta hoitotuloksia heikentävästi.

Hoitotuloksista kerron myöhemmin, kun olen saanut kerrytettyä hoitokertoja riittävästi!

hyvinvointi

Tehty yhteistyössä Auron Oy:n LPG-hoitoihin erikoistuneiden asiantuntijoiden kanssa.

Auron Oy

Katso oman asuinalueesi lähin Auron-toimipiste nettisivuilta www.auron.fi.

hyvinvointi.typo