dav

Mitäs meidän tulikaan tehtyä?

Meidän remontti on saatu päätökseen. Noh, muutama lista sekä ovi vaatii vielä paikkaamista ja muutama kaappi odottaa yhä toimitusta. Koskaan emme ole kuitenkaan olleet näin lähellä maalia kuin nyt.

Minä olen pistänyt hihat heilumaan. Eilen tasoittelin viimeisiä ovenkarmeja ja ehdin jo pistää pohjamaalia pintaan. Enää en jaksa odottaa, että remppamiehet saavat työn päätökseen. Pistän sudin sauhuamaan jouduttaakseni hommaa. Jälki ei ole priimaa, mutta saa kelvata. Korjailen pintoja myöhemmin, jos siltä tuntuu.

Selvisimme hengissä urakasta, vaikka mutkia oli matkassa. Suurin ongelmakohta oli urakoitsijan vaihtaminen kesken urakkahankkeen. Se aiheutti monia kerrannaisvaikutuksia. Vanhan urakoitsijan virheiden korjaaminen ja uuden sisäänajaminen hankkeeseen oli kieltämättä turhauttavaa ja aikaa vievää.

Mutta mitä kaikkea me teimme? Oikeastaan pitäisi kysyä, mitä emme tehneet, mutta tällöin lista olisi erittäin lyhyt.

Purkuhommat

Purimme vanhan wc:n ja pienen varastotilan. Näin saimme laajennettua vanhaa kylpyhuonetta. Lisäksi purimme piian huoneen seinän saadaksemme keittiön laajemmaksi yhdistämällä piianhuoneen ja keittiön yhdeksi isoksi keittiötilaksi.

maijan remppa-0575

Sähkötyöt

Jouduimme uusimaan kaikki sähköt. Huoneiston vanhat sähköistykset eivät vastanneet nykyisiä tarpeitamme. Sähkötyöt toteutettiin Kh-Kiinteistösähkön toimesta.
MM remppaa-2361

Putkityöt

Teimme uuden kylpyhuoneen, laajensimme vanhaa ja lisäksi vaihdoimme keittiön vesipisteiden paikkoja. Tämä vaati putkityöosaajia ja sellaiset löytyivät Asennus Hartosen tiimistä.
putki (1 of 1)

Lattiatyöt

Vanhat lattiat kunnostettiin. Työn suoritti taitaavaakin taitavampi Alvar Borg Parkettiliike Mika Borg Oy:stä.
lattia 10

Kattotyöt

Vanhat kasettikatot ja kattofriisit kunnostettiin ja muut katot verkotettiin, tasoitettiin ja maalattiin.
maijan remppa-0591

Seinätyöt

Seinistä irrotettiin vanhat kuitutapetit ja alta paljastui lohkeilevaa seinäpintaa, joka oli tasoitettava.maijan remppa-0585

Listoitustyöt

Lattialistat irroitettiin ja uusittiin Helsingin Erikoishöyläyksen puulistoilla ja katto- ja muut koristelistoitukset tehtiin Better Homen listoilla Matti Salosen työstöllä ja Suomen Erikoisasennuksen Sami Salosen ammattitaidolla.

Tapetointi ja maalaus

Osa huoneiston seinistä tapetoitiin Värisilmän valikoiman tapeteilla ja maalaustyöt tehtiin Espoon Värin maalitohtori Pertti Mustosen konsultoinnin tuella.

Ovityöt

Korjautimme myös huoneiston peiliovet (joita oli paljon).
MM remppaa-2370

Kaakeliuunien kunnostus

Huoneistossamme on säilynyt kaksi kaakeliuunia, jotka kunnostettiin Eskon Oy:n toimesta.MM remppaa-2352

Keittiötyöt

Keittiö uusittiin kokonaan ja kaapistoiksi valittiin Keittiömaailman kaapistot, Liidukiven kivitasot. Lisäksi valitsimme WineQueen-viinikaapin sekä Gaggenaun ja AEG:n muut isot kodinkoneet.
MM remppaa-2316

Kylpyhuonetyöt

Toinen kylpyhuone rakennettiin lohkaisemalla pala yhdestä makuuhuoneesta. Vanhaa kylpyhuonetta puolestaan laajensimme. Kalusteiksi valittiin Juhani Niemeltä Duravitin kylpyhuonekalusteet sekä AEG:n pesukone ja kuivausrumpu.
maijan remppa-0612

Laatoitustyöt

Molemmat kylpyhuoneet kaakeloitiin Värisilmän valikoimista löytyvillä kaakeleilla.laatat (3 of 5)

Kaappivalinnat

Keittiön kiinteä ruokakaappi ja pienet “siivouskomerot” käytävältä purettiin. Kaapistot valittiin Keittiömaailman valikoimista.
maijan remppakuvat-04818

Valaistus

Valaistus ontui huoneistossa. Cariitin valikoimista löysimme työskentelyvalot keittiötasoon sekä ratkaisut eteisen ja kylpyhuoneen epäsuoriin listavaloihin sekä ns. kylpyhuoneen “pyyhkäisyvaloihin”.

SONY DSC

Ikkunoiden kunnostus

Ikkunat kunnostettin. Vanha maali rapsutettiin, kolhut paikkailtiin ja pinnat saivat uuden maalin. Ikkunalaudat ja smyygit hoituivat samassa yhteydessä.

MM remppaa-2382

Yllätykset

Yllätyksiä riitti – iloisia ja tylsiä: vesivahinkoja, kreosoottia, kipsilevyn alta löytyviä ovia ja tapettikerrosten alle jääneitä kylmäkaappeja.
maijan remppa-0630

Huonekaluostokset

Teetätimme olohuoneen ikkunan alle uuden kirjahyllyn  ja ostimme uuden sähköpianon mummini vanhan pianon siirtyessä mökillemme. Lisäksi yksi kaatopaikalle siirrettäväksi ilmoitettu pöytä pelastettiin, kunnostettiin ja sen päälle asetettiin marmoritaso. Muuten kaikki vanhat huonekalut löysivät paikkansa uudesta kodista tai ne menivät kiertoon vapaa-ajanasunnollemme.

Joku työvaihe saattoi unohtua. Lisään ne listaan, jos saan työt mieleeni. Näistä kaikista kuitenkin lisää ja yksityiskohtaisempia selostuksia myöhemmin.

kotona.typo