Kananmunan ystävät saivat nyt odottamansa kokkikirjan. Pyörää ei keksitty kokonaan uudestaan, eikä tarvitsekaan. Klassikkoreseptit toimivat aina, mutta joukkoon on lisätty uusiakin tuulia, kirjaa varten kehitettyjä reseptejä.
“Muna on nyt kaikkien huulilla!”, ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki sanoo kirjajulkkareissaan Ravintola Löylyssä. Niinpä, ainakin meillä kaikilla seitsemälläkymmenellä, jotka juhlistimme tilaisuudessa Sannan uutta Muna – herkulliset ohjeet kananmunasta -kirjaa, jossa on lähes 100 ruokareseptin lisäksi myös hyvä ja helppolukuinen tietopaketti kananmunasta.
Muna-resepteillä saat aikaiseksi täydellisen munakkaan, munalla terästetyn kvinoavispipuuron ja muita ihania ruokia niin aamiaiselle kuin brunssille. Kirjassa on myös ideoita, miten hyödyntää tätä proteiinipommia pääruoissa, välipaloissa, kastikkeiden teossa ja jälkiruoissa. Kananmunalla saat vaikkapa vähän parempaa perunamuusia ja rikastutat muita arkisia ruokiasi. Kirjasta löydät vinkkejä ihaniin jälkkäreihin perinteisistä pannukakuista esim. tyrnivaahtokarkkeihin. Nuo karkit ovatkin pian kokkailujeni kokeiluvuorossa.
Kananmuna on muutenkin noussut ihmisten tietoisuuteen, kun yhä useammat miettivät ruoan terveellisyyttä ja proteiinisaantiaan. Lisäksi Helsinkiin avautui juuri uusi EGG-ravintola, jonka konsepti keskittyy kananmunaan.
Mainettaan parempi
Kananmuna on tosiaan hyvää ja ravitsevaa. Kananmuna pitää kylläisenä pitkään, ja erityisesti luomumuna on ekologinen ruokavalinta. Eikä kananmuna olekaan niin epäterveellistä veren kolesterolipitoisuusmielessä, kuin meille aiemmin uskoteltiin. Minä rakastan uppomunia, ne ovat viikonloppuherkkuaamiaisen todellinen kruunaaja.
Lue uppomunien valmistuohje täältä.
Muna-kirja
Saatavilla kaupoista ensi viikosta lähtien.
Instagram @keittokirja_muna
Ravintola EGG
Kanavaranta 7 b 3
00160 Helsinki
p. 050-3501682
www.facebook.com/reggstaurant/
Löyly
Hernesaarenranta 4
00150 Helsinki
p. 09-61286550
www.facebook.com/helsinkisauna/