Muna – lähes sata reseptiä

Kananmunan ystävät saivat nyt odottamansa kokkikirjan. Pyörää ei keksitty kokonaan uudestaan, eikä tarvitsekaan. Klassikkoreseptit toimivat aina, mutta joukkoon on lisätty uusiakin tuulia, kirjaa varten kehitettyjä reseptejä.

“Muna on nyt kaikkien huulilla!”, ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki sanoo kirjajulkkareissaan Ravintola Löylyssä. Niinpä, ainakin meillä kaikilla seitsemälläkymmenellä, jotka juhlistimme tilaisuudessa Sannan uutta Muna – herkulliset ohjeet kananmunasta -kirjaa, jossa on lähes 100 ruokareseptin lisäksi myös hyvä ja helppolukuinen tietopaketti kananmunasta.SnapseedSnapseed

Snapseed
Sanna Mansikkamäki.

Muna-resepteillä saat aikaiseksi täydellisen munakkaan, munalla terästetyn kvinoavispipuuron ja muita ihania ruokia niin aamiaiselle kuin brunssille. Kirjassa on myös ideoita, miten hyödyntää tätä proteiinipommia pääruoissa, välipaloissa, kastikkeiden teossa ja jälkiruoissa. Kananmunalla saat vaikkapa vähän parempaa perunamuusia ja rikastutat muita arkisia ruokiasi. Kirjasta löydät vinkkejä ihaniin jälkkäreihin perinteisistä pannukakuista esim. tyrnivaahtokarkkeihin. Nuo karkit ovatkin pian kokkailujeni kokeiluvuorossa.

Kananmuna on muutenkin noussut ihmisten tietoisuuteen, kun yhä useammat miettivät ruoan terveellisyyttä ja proteiinisaantiaan. Lisäksi Helsinkiin avautui juuri uusi EGG-ravintola, jonka konsepti keskittyy kananmunaan.

IMG_0269

Snapseed

Mainettaan parempi

Kananmuna on tosiaan hyvää ja ravitsevaa. Kananmuna pitää kylläisenä pitkään, ja erityisesti luomumuna on ekologinen ruokavalinta. Eikä kananmuna olekaan niin epäterveellistä veren kolesterolipitoisuusmielessä, kuin meille aiemmin uskoteltiin. Minä rakastan uppomunia, ne ovat viikonloppuherkkuaamiaisen todellinen kruunaaja.

Lue uppomunien valmistuohje täältä.

Snapseed Snapseed Snapseed Snapseed

Snapseed
Kelpasi kyllä juhlia kirjaa aivan mahtavissa Löylyn tiloissa ja maisemissa.

Muna-kirja

Saatavilla kaupoista ensi viikosta lähtien.

www.facebook.com/munakirja/

Instagram @keittokirja_muna

Ravintola EGG

Kanavaranta 7 b 3
00160 Helsinki

p. 050-3501682

www.facebook.com/reggstaurant/

Löyly

Hernesaarenranta 4

00150 Helsinki

p. 09-61286550

www.loylyhelsinki.fi/fi

www.facebook.com/helsinkisauna/

keittiossa.typo

Kuvat: Maija Lukkari-Nyman/Maijan Maailma