Vaihtuvaa kauneutta

Moni on ihmetellyt, miksi meillä on kotona niin paljon säilytyskaappeja. Selitys on yksinkertainen: meillä on paljon tavaraa. Sellaista tavaraa, josta ei voi niin vain luopua – perittyä, lahjaksi saatua tai kunnon käyttötavaraa.

Toisekseen, en halua, että esillä on liikaa koriste-esineitä tai vaikkapa kodinkoneita. Runsaat säilytystilat helpottavat siivousta sekä järjestyksenpitoa kotona ja pitää mieleni rauhallisena. Joillekin luovuus pääsee puhkeamaan kukkaan kaaoksessa, minulle kaaos aiheuttaa täydellisen tukkeen ajatusvirtaani.

Minä nostan kaapeista esille valikoidusti ja fiiliksen mukaan astioita tai esineitä ja teen vaihtuvia “koriste-esine-näyttelyitä”. Jos pöydillä ja hyllyillä on liikaa tavaraa, mikään ei pääse esille.

Nyt kattausvuorossa ovat mummini vanha seinälautanen ja Edbladin keramiikka-astiasto. Uutta ja vanhaa sekaisin, ihan täydellistä. Seinälautasen tarkkaa historiaa en valitettavasti tunne, mutta rakastan sen sävyjä. Edbladin keramiikkaa saa ostettua Dots-lifestyle-myymälästä.

Vietnamilaiset kevätrullat ovat puolestaam ruokien kaunottaria. Ne sopii tarjoilla yksiväristä taustaa vasten, jolloin rullat tulevat kauniisti esille. Kauneushan on puoli ruokaa! Tällä kertaa minä tyydyin ostamaan rullat valmiina Anton & Antonista, vaikka kevätrullien rullaaminen onkin kivaa puhaa.

img_0529

 

kotona.typo