Yhden astian kana-riisi-texmex-pannu

Mitäs sanot ruoasta, jonka valmistukseen menee alle 30 minuuttia ja tulee tiskiä ruokalautasten ja aterimien lisäksi vain yksi paistinpannu ja lasta? Kuulostaa juuri meidän perheemme perusruokasetiltä.

Vaikka ei minua viikonloppuisella keittiössä vietetty aika haittaa, mutta arkena sitä toivoo melko nopeaa keittiöpanostusta. Mutta se, ettei tule turhaa tiskiä – se on plussaa.

Kana-riisi-texmex-pannu on nopea ja vaivaton ruoka.

Kana-riisi-texmex-pannu (4–6 hengelle)

2 rkl oliiviöljyä

pieneksi silputtu sipuli

600 g kanan rintafileitä pilkottuna suupalan kokoisiksi paloiksi

1 purkki (285 g) mustapapuja huuhdeltuina

1 tl suolaa

mustapippuria maun mukaan

2 valkosipulin kynttä murskattuna

2,5 dl pitkäjyväistä riisiä (ei keitettyä)

1 prk (230 g) tacokastiketta

400 g tomaattimurskaa

2 dl vettä

½ tl kuminan siemeniä (murskattuina morttelissa)

1 tl juustokuminaa

1 tl paprikaa

1 tl oreganoa

2 dl cheddarjuustoa

100 g ranskankermaa

1 avokado viipaloituna

1 ruukku korianteria hakattuna

1 lime lohkoina

 

Ohje

Leikkaa fileet suupalan kokoisiksi paloiksi. Ruskista kananpalat pikaisesti paistinpannulla ruokalusikallisessa öljyä. Jätä kanapalat kuitenkin sisältä raaoiksi. Suolaa ja pippuroi kananpalat. Siirrä ruskistetut kananpalat hetkeksi syrjään.

Kuullota sipuli ja valkosipuli ruokalusikallisessa öljyä miedolla lämmöllä. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää keittämätön riisi ja paista liedellä muutama minuutti.

Lisää tacokastike, tomaattimurska, pavut, vesi ja mausteet. Lisää sivuun laitetut kananpalat. Sekoita, kunnes kastike kiehuu. Laske lämpötilaa alemmas ja anna kastikkeen porista hiljaisella lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes riisi on kypsää ja neste on imeytynyt. Sekoittele paistosta aika ajoin.

Lopuksi lisää raastettu juusto ja sekoita kevyesti.

Lusikoi paistoksen päälle ranskankermanokareita, avokadosiivuja ja lopuksi vielä korianteria.

Tarjoile limelohkojen kera.

Ruokajuomaksi sopii IPA-olut ja/tai laadukas tequila.