Olohuone on elohuone

Ikea lanseerasi tänään uuden Ikea-kuvaston. Lanseeraustilaisuudessa Ikea lupaa tuoda elämän olohuoneeseen.

Kauan toiminnoiltaan staattisena pysyneen olohuoneen funktio onkin muuttunut. Ikea vakuuttaa – olohuoneen uusi nimi tulisi olla elohuone.

Enää ei keräännytä kello 21 tv-ruudun eteen katsomaan Dallasta. Jos Dallas yhä tulisi, se katsottaisiin läppäriltä kullekin taholle sopivana ajankohtana. Hulluimmassa tapauksessa  Dallasta katsottaisiin yhtäaikaisesti, mutta kukin katsoisi sitä omalta elektroniselta laitteeltaan.

Olohuone kokoaa kuitenkin nykyisinkin perheen yhteen, mutta ei välttämättä television eteen. Olohuoneessa ollaan yksin sekä yhdessä. Tai yhdessä, mutta yksin. Tarkoittaen, että jokaisella perheenjäsenellä saattaa olla omat puuhansa omilla ruuduillaan, lukunurkissaan tai kännyköillään. Kaikki ovat kerääntyneet  samaan tilaan – olo-, siis elohuoneeseen.

Tuossa huoneessa eletään. Se on avoin vieraille, mutta se antaa mahdollisuuden myös rentoutumiselle. Siellä harrastetaan, leikitään ja kenties nautitaan illallista. Kaiken tämän Ikea on ottanut huomioon suunnittelussaan, jotta kaikki nämä halutut toiminnot saadaan mahtumaan elohuoneeseen muodostamalla huonekaluin erilaisia saarekkeita ja toimintonurkkauksia samaan tilaan.

Samalla Ikea korostaa kestävää kehitystä ja tuo koteihin syvempiä värisävyjä mm. terrakottaa, pehmeää pinkkiä ja syvän sinistä sävyä. Persoonallisuus korostuu sisustamisessa.

Tilaisuudessa ruotsalainen stylisti-bloggaaja Pella Hedeby näytti myös meille, kuinka olohuoneeseen saadaan stailaamalla uutta eloa. Hauskimpana ideana mainitsisin vaatekaappien ovien uusiokäytön tekemällä niistä seinäpaneloinnin – tietenkin olohuoneeseen.

Stailisti-bloggaaja Pella Hedeby.