Päivät lyhenevät. Huomaamatta, lähes salaa illallisaikaan onkin jo pimeää. Samaan aikaan perheemme ruokalistaan tulee uusia toiveita. Comfort food – se on hyvä nimitys pimenevien syysiltojen illallisruokatoiveille.
Se tarkoittaa ruokia, jotka eivät ole liian keveitä tai turhan ”pirtsakoita”. Tunkkaiseksi ruoka ei saa kuitenkaan mennä, jotain raikastusta on kiva laittaa mukaan.

Nyt valmistimme pastan HK:n Italian pekonista. Italian pekoni on koostumukseltaan ja maultaan hieman tuhdimpaa kuin Amerikan pekoni ja sopii paremmin tähän pastaan, mutta voit valmistaa kastikkeen myös Amerikan pekonista, jos et satu saamaan kaupastasi Italian pekonia. Pastan raikastaa päälle tiputeltu rapsakkaan tuore kevätsipuli.

Pimenevien syysiltojen pekoni-herkkusienipasta
Pastaa
1 paketti HK:n Italian pekonia
300 g herkkusieniä
2 dl kermaa
2 valkosipulin kynttä
mustapippuria oman maun mukaan
3 vartta kevätsipulia
2 dl raastettua parmesan-juustoa
Ohje
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko HK:n Italian pekoni pieniksi paloiksi.
Hakkaa kevätsipuli niin ikään pieniksi paloiksi ja leikkaa herkkusienet osiin. Jätä palat melko reilun kokoisiksi, jotta ne tulevat pastassa esiin rouheina sattumina. Paista pekonipalat paistinpannulla hellan keskilämmöllä rapeiksi. Kun pekonit ovat valmiit, siirrä pekonipalat sivuun odottamaan, mutta jätä paistinrasva pannuun.
Paista herkkusienet ja valkosipuli pekonirasvassa paistinpannulla, kunnes ne ovat pehmenneet. Kaada joukkoon kerma ja anna lämmetä.
Kaada kypsyneen pastan keitinvesi pois ja sekoita pastan joukkoon raastettu parmesani, mustapippuri, paistetut herkkusienet ja valkosipuli kermoineen.
Lisää pekonin palat. Sirottele lopuksi juuri ennen tarjoilua pasta-annoksen päälle silputtu kevätsipuli lopuksi. Lisää halutessasi vielä ripaus mustapippuria annoksen päälle.
Nauti raikkaan ja hedelmäisen punaviinin kanssa.
