Helteet palasivat. Jokseenkin koomista, että lähes kuukauden mittaisen yhtäjaksoisen hellekauden jälkeen saimme kylmää kyytiä sitten juuri juhannuksena.
No, se ei meitä haitannut. Grillikin saatiin pysymään kuumana, vaikka kaasu loppui kesken kaiken. Onneksi varapullo löytyi, oikeastaan kaksi. Myös terassin lämmittimestä löytyy samainen pullo.
Tänään ei kuitenkaan päivällä kaipailtu grillejä, raikas ”testilounas” syntyi blenderissä melonista, kevätsipulista, kurkusta, chilistä ja mausteista. Tätä keittoa tarjoamme jatkossa myös alkupalaksi.
Melonigazpacho
Puolikas meloni
3 kevätsipulia varsineen
1 punainen chili
½ kurkku
suolaa maun mukaan
1 rkl omenasiiderietikkaa
2 kynttä valkosipulia
Ohje
Paloittele meloni, kurkku, chili, valko- ja kevätsipuli. Laita raaka-aineet blenderiin. Lisää suola ja etikka. Anna blenderin laulaa. Laita vetäytymään jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi, Nauti kylmänä, vaikka jääpalojen kera.