Sisustusfilosofiani

Arvostan sisustamisessa ja kunnostamisessa harmoniaa, pieniä virheitä, kekseliäisyyttä ja vanhan kunnioittamista.

En tarkoita pelkästään antiikkisia vanhoja, vaan myös vanhoja, käytössä kuluneita, mutta muuten hyviä kalusteita ja rakenteita. Usein vanhan kunnostaminen vaatii kärsivällisyyttä, mielikuvitusta ja taitoa suunnittelijalta sekä toteuttajalta.

Moni ehti meidän remontissamme supista, ettei kotimme kattopanelointia kannata enää korjata ja moni parkettimies totesi lautalattioiden kunnostamisesta “ei onnistu”. Mutta onnistuivathan ne. Se vaati toki aikaa, taloudellista panosta ja päättäväisyyttä.

Kattomme tuottaa minulle iloa päivittäin.

Koen myös moraalisena velvollisuutenani säilyttää vanhaa, jotta seuraavatkin sukupolvet voivat nauttia edellisten polvien kädentöistä. Liian paljon vanhaa on revitty pois ja viety kaatopaikoille. Jossain vaiheessa 80-luvunkin luomukset muodostuvat meille klassikoiksi – säilyttämisen arvoisiksi asioiksi.

Lattiassa näkyy vanhan puretun seinän linja.

Tarinoita ja pieniä virheitä

Kunnostamisen tuloksena me saimme mielestämme olohuoneen katon, josta nautimme päivittäin sekä persoonallisen lattian. Se ei ole muodollisen täydellinen, mutta täydellinen minun silmääni. Saimme lattian, jolla on tarina. Minä nimittäin rakastan tarinoita kiinteistöjen, esineiden ja sisustuksen takana. “Täydellinen” sisustus on turvallinen, mutta pieni “virhe” voi tehdä siitä mielenkiintoisemman ja persoonallisen. Naururypytkään eivät ole virheitä vaan merkkejä eletystä elämästä.

Ei siis ihme, että vanhojen huoneistojen ja rakennusten kunnostaminen, entisöinti ja sisustaminen ovat kiinnostukseni kohteita. Innostun myös vanhan, jo hiukan nuhjuisen kalusteen kunnostamisesta ja huonekalun saattamisesta uudelleen upeaksi ja uljaaksi.

Mummini vanha ryijy koristaa sänkyä.

Vanha uusin silmin, mittatilaustuotteita ja kirppislöytöjä

Aina ei siis tarvitse ostaa uutta vaan nähdä vanha uusin silmin. Samaan “soppaan” kun lisää vielä mahdollisesti muutaman klassikon, ripauksen design-esineitä ja vaikkapa jotain itsetehtyä tai teetätettyä, “sisustustulos” on usein mielenkiintoinen ja persoonallinen. Olemme teetättäneet suunnittelemiani ja taitavilla käsityöläisillä mittatilauksena teetätettyjä kalusteita mm. pöytiä, naulakoita ja peilejä.

Suosin myös tuotteita, jotka ovat eettisesti valmistettuja ja turvallisia niin ympäristölle kuin käyttäjälleen. Etiikka ja estetiikka kulkevat käsi kädessä. Kalusteen kierrätettävyys ja pitkäikäisyys ovat ekologisesti tärkeitä ominaisuuksia. Tällaisia tuotteita pyrin aina löytämään.

Kaiken ei myöskään tarvitse olla kallista, käytettyjen tavaroiden myymälöistä löytyy myös kivoja kalusteita ja pienesineitä edukkaasti, joita voi yhdistää uusiin tai kodissa jo olemassa oleviin kalusteisiin. Olen onnekas, että olen päässyt käsiksi mielenkiintoisiin ja erilaisiin, pieniin sekä suuriin projekteihin asiakaskohteissani sekä omassa kodissani. Tärkeintä kuitenkin on, että saan luotua asiakkaan näköisen kodin, toimiston tai julkisen tilan.

Kaakeliuunit kunnostettiin.

Arvostan huonekaluja, jotka taipuvat erilaisissa elämänvaiheissa. Esimerkiksi tämä tornimainen kirjahylly voi yhtä hyvin olla lastenhuoneen kuin aikuisten käytössä vaikkapa työhuoneessa. Se ei ole liian lapsellinen tai aikuismainen.
Vanha seinärakenteiden taakse piiloon jäänyt kylmäkomero otettiin uudenlaiseen käyttöön.
Yöpöydät teetätettiin Rudi Merzillä. Materiaalina käytettiin mökkipihalta löytynyttä pahkaa, jota kuivatettiin useampi vuosi ennen puun työstöä.
Uutta, vanhaa ja design-kalusteita sulassa sovussa.

Kysy lisää ja pyydä tarjous palveluistani!

Sisustussuunnittelu – eettisesti esteettistä.

Stailauspalvelu – tyyliä tuunaamalla, asunto edustuskuntoon myyntiä tai vuokrausta varten.

Asuntovälityspalvelu – asuntovälitystä luotettavasti, tehokkaasti ja taidokkaasti.

Asuntojuridinen konsultointi – lakipalvelua asumisasioissa.

Esiintymis-, sisällöntuotanto- ja luentopalvelut – innostavasti ja osaavasti.

Maijan Maailma Koti

Maija Lukkari-Nyman

VT, LKV, sisustussuunnittelija

www.maijanmaailma.fi
maija@maijanmaailma.fi
p. 040-1464688