Suojaa auringolta

Me vietämme osan hiihtolomasta auringossa. Onhan aurinko ihana, vaikken mikään suuri auringonottaja olekaan.

Aurinkoisella kelillä olen energinen ja mieli on kirkas. Ajatelkaa, jos asuisimme maassa, jossa olisi koko ajan tai lähes koko ajan aurinkoista sekä lämmintä. Osaisimmekohan arvostaa valoa ja lämpöä samaan tapaan kuin nyt?

Onneksi me kaikki taidamme jo olla valveutuneita tiedoilla auringon hyvistä ja huonoista vaikutuksista. Vastapareina ovat mm. auringon virkistävä vaikutus ja ihon ennenaikainen vanheneminen ja toisaalta d-vitamiinituotannon lisääntyminen kontra ihosyöpä.

varpaat - 1

Vaikka vaihdoin maisemaa ja siirryin Suomesta aurinkoisemmille mantereille, luottotuotteeni eivät vaihdu, vaan Environ ja RAD lähtevät matkaani mukaan. Olen jo kotomaassa alkanut suojata ihoani kevätauringolta perusrasvojeni lisäksi RAD:illa muutaman kuukauden kestäneen valottoman kauden aiheuttaman tauon jälkeen.

Parhaiten voimme toki estää haitalliset vaikutukset välttämällä erityisesti keskipäivän runsaita auringonsäteitä, suojautumalla vaattein liialliselta auringolta ja välttää ihon palamista.

Ihon suojaaminen

Minun ihoni on sitä tyyppiä, joka ei pala helposti. Nuorena olin laiska käyttämään aurinkorasvaa juuri  tuon edellä mainitun ominaisuuteni johdosta. Onneksi olen kuitenkin aina hakeutunut mielelläni varjoon. Minulle tulee helposti liian kuuma auringossa.

Itse asiassa olen suoraan auringossa melko vähän ja nykyään  myös suojaudun auringolta kohtalaisen hyvin vaattein ja aurinkorasvoin. Aurinko nyt kuitenkin osuu myös minun kohdalleni, säteet tulevat myös pilviharson läpi ja aamuvarhaisen lenkin aurinkokin osuu iholle, vaikkei sitä melkein tahdo huomata.

Kun auringon välttäminen kokonaan ei ole kuitenkaan mahdollista eikä varmasti tarpeellistakaan, suojaan ihoani Environin päivittäisillä ihonhoitotuotteilla sekä laadukkailla aurinkovoiteilla ja -puuterilla.

Espanjassa - 1

Luottoystäväni

RAD Sunscreen

RAD on aurinkovoide, joka ei tee ihoa tahmaiseksi. Voide levittyy helposti ja imeytyy nopeasti. Se sopii kaikenlaisille ihotyypeille, vauvasta vaariin. Voide sisältää aurinkosuodatin- ja heijasteaineita. RAD sisältää luonnollisia antioksidantteja, jotka parantavat suojan tehoa.

Voide on myös vedenkestävää. Muistathan, että voidetta pitää lisätä parin tunnin välein. Tuo asia meinaa ainakin minulta helposti unohtua.

Ja vielä, muistithan, että aurinkovoiteet eivät säily loputtomiin. Avattuna voide on käytettävä 10–12 viikon kuluessa. Älä myöskään säilytä voidetta kuumassa auringon paahteessa.

dav
Rad-aurinkovoide säilytetään viileässä. Silmät on syytä suojata aurinkolasein.

Jane Iredalen Powder-Me SPF 30

Tämä puuterimainen aurinkosuoja on kätevyydessään omaa luokkaansa. Se kulkee helposti mukana eikä ole herkkä kuumuudelle. Puuterimaista aurinkosuojaa annostellaan siististi sienikorkin kautta. Sitä voi tupsutella kasvoille, dekoltee-alueelle ja vaikka olkapäille pitkin päivää myös meikin päälle.

Puuteri sopii myös lapsille. Sävyjä on kolme, minulla on sävy Golden. Puuterin avulla saat helteestä hiukan kiiltävät kasvot taas mattapintaisiksi kuitenkin niin, että kasvoihin jää luonnollisen läpikuultava pinta. Tarvittaessa auringon puutteessa voit loihtia tällä puuterilla ihoon kevyen päivetyksen!

dav
Jane Iredale Powder-Me SPF 30.

Muistakaa tekin suojata ihonne keväthangilla ja aurinkorannoilla. Ei sen puoleen, kyllä tuo aurinko on hellinyt meitä ihan Helsingissä ilman hankiakin. Ajatelkaa myös, päivä pitenee viisi minuuttia päivässä!

hyvinvointi.typo