Suomen paras sisustustavaroiden secondhand

Kaupungin ehdottomasti trendikkäin käytettyjen design-sisustustavaroiden myymälä sijaitsee Pieni Roobertinkadulla Helsingin Kaartinkaupungissa.

Tämä kauppa, Artek 2nd Cycle, on kaikkien nähtävä, jos on lainkaan kiinnostunut design-huonekaluista. Osa tuotteista on hinnoiltaan todella suolaisia, niin suolaisia, että saattaa ihan harmittaa. Mutta onneksi olen oppinut, ettei kaikkea kaunista tarvitse saada, katseleminen riittää inspiraatioon.

Kotiimme on kuitenkin vuosien saatossa kulkeutunut muutamia heidän tuotteitaan. Näistä voin mainita Alvar Aallon mustakantisen pöydän, joka toimii tällä hetkellä poikani kirjoituspöytänä. Se on ollut aiemmin Espoossa teknillisen korkeakoulun opiskelijoiden lukusalissa, joten saattaa olla, että poikani kiinnostus matematiikkaa kohtaan tuon pöydän ansiosta entisestään vahvistuu.

artek2nd-0987Kuvassa etualalla Alvar Aallon 402-nojatuoli  ja taustalla mm. erilaisia Alvar Aallon pöytiä.

Toinen matkaamme tarttunut  hankinta joidenkin vuosien takaa on Arco-jalkavalaisin. Hankkimamme pitkänhuiskea vintageyksilö on valmistettu 60-luvulla. Valaisin oli ostettu 60-70-luvun taitteessa espoolaiseen kotiin. Muuton yhteydessä valaisin oli myyty Artek 2nd Cycleen ja nyt tuo klassikko valaisee kotiamme. Oi, haluaisin tietää tarkemman tarinoita siitä, mitä kaikkea valaisimemme onkaan matkansa varrella nähnyt ja kokenut!

Kuvassa pöydän ylle kääntyvä Arco-jalkavalaisin toimii kattovalaisimen korvaajana.

Aate takana

Tämän liikkeen taustalla on aate, tarina ja ajatus. Joitain vuosia sitten Artek nimittäin aloitti vanhojen Aalto-tuolien keräämisen kirpputoreilta, kouluista, vanhainkodeista jne. Tämä kuvastaa Artekin halua viedä näiden jakkaroiden elämän maailmalle. Juuri nämä takaisin ostetut tai vaihdetut Artekin valmistamat huonekalut muodostavat malliston, joka kulkee nimellä 2nd Cycle.

Artek 2nd Cycle -liikkeen kantavana aatteena on kestävä kehitys “Mikään vanha ei synny uudestaan. Mutta se ei myöskään täydellisesti katoa. Ja se, mikä on kerran ollut, tulee aina uudestaan uudessa muodossa.” Näin sanoi Alvar Aalto. Tästä asenteesta minä pidän!

Ja niin näitä huonekaluja on viety maailmalle. Kaukaisimmat ostajat tulevat Japanista saakka. Mutta lähellekin on ollut kysyntää. Mm. kokonaisia toimistohotelleja ja ravintoloita on sisustettu 2nd Cycle -mallistolla.

Kotiin, konttoriin, kauas tai kesämökille – voisin sanoa, You can’t go wrong with Artek 2nd Cycle!

artek2nd-0991Artekin jakkaroita on myyty perustamisvuodesta 1935 lähtien yli 1,5 miljoonaa kappaletta, myös meillä on osa näistä.artek2nd-0968Ruokapöydän ympärillä Aino Aallon tuoli, malli 615. Etualalla Werner Westin tuoli, joka on valmisettu Schauman Oy:lle vuonna 1930.artek2nd-0972Yksi lempituoleistani, Malli 441, suunnittelija Ben af Schultén.artek2nd-0974Keltaiset Alvar Aallon suunnittelemat 401-nojatuolit. artek2nd-0976Harmaa ja vedenvärinen nojatuoli ovat ihastuttavat. Kuka muistaa kenen suunnittelemat ne ovat?artek2nd-0980Etualalla olevat musta-metalliset tuolit ovat jo klassikkoja. Eamesin aluminium group  EA108 -tuolit ovat valmistettu vuonna 2003.Mustat nahkaiset Barcelona-nojatuolit, suunnittelijana Ludwig Mies van der Rohe. artek2nd-0989Yleiskuvaa myymälästä.

 

kotona.typo

Huomioithan, että myymälän tuotteet vaihtuvat jatkuvasti ja niissä on yksilökohtaisia hintaeroja. Huonekalujen hintoja voit tiedustella suoraan myymälästä.

Artek 2nd cycle -kuvat @Riitta Sourander/Maijan Maailma

Artek 2nd Cycle

Pieni Roobertinkatu 4-6
00130 Helsinki
Avoinna / Open: To-Pe / Thu-Fri. 11-18, La / Sat 11-15
Puh / Phone: +358 50 5959262
Email: 2ndcycle@artek.fi