Telakkarannan kotimainen konseptimyymälä – Hakola, Finarte ja LumoKids

Suomalaiseen muotoiluun keskittynyt konseptimyymälä avasi tammikuussa ovensa Helsingin Telakkarannassa. Arkkitehti Sune Macon suunnittelema punatiilinen konepajahalli on ehtinyt viettää viime vuonna satavuotissynttäreitään ja nyt se antaa loistavan ympäristön huonekaluille, sisustustuotteille ja muulle yritystoiminnalle.

Sisustusintoilijat saivat tammikuussa uuden inspiraatiolähteensä, kun kolme kotimaista toimijaa, Hakola, Finarte ja LumoKids, päättivät yhdistää voimansa. Nämä toimijat avasivat Telakkarantaan showroomin, josta asiakas löytää kerralla lähes kaiken kotinsa sisustukseen.

Myymälän sijainti melkeinpä neljännesvuosisadan tyhjillään olleessa konepajahallissa on itsessään inspiroiva. Tilassa toimivat myös mm. vintagehuonekaluja myyvä Roomage, moottoriurheiluteemainen tapahtuma-, aktiviteetti- ja juhlatila Circuit eMotorsports sekä aasialaista fuusioruokaa tarjoileva ravintola Coconut Street.

Konseptimyymälä

Hakolan valikoimista löytyvät sohvat ja huonekalut, Finartelta matot ja LumoKidsiltä lastenkalusteet. Yritysten tuotteet ovat keskenään helposti yhdistettäviä ja niistä voi muodostaa hillittyjä sisustuskokonaisuuksia. Itse kuitenkin pidän, että tähän hillittyyn kokonaisuuteen on kiva lisätä jotain konseptin ulkopuolista ekstraa, vanhaa tai erilaista, jotta kodin sisustukseen saadaan aikaiseksi omaperäinen ja persoonallinen ilme.

Kaikilla kolmella yrityksellä on myös omat verkkokauppansa, mutta nyt asiakkaat pääsevät tunnustelemaan ja koeistumaan tuotteet showroomissa.

Showroomissa on esillä muitakin tuotteita, jotka täydentävät kodin sisustusta. Erityisesti mainitsemisen arvoisia ovat HIMMEE Oy:n valaisimet, jotka ovat minun mieleeni.

Hakola

Hakola on perheyritys, joka aloitti toimintansa jo vuonna 1966. Heidän käsissään syntyy ajattomia ja laadukkaita huonekaluja. Jokainen huonekalu valmistetaan edelleen käsityönä Pohjanmaalla.

Kaikissa Hakolan sohvissa on irrotettavat, vesipestävät päälliset – tervetulleiksi toivotetaan siis myös lapsi- ja lemmikkieläinperheet. Helppohoitoisuuden ja kestävyyden lisäksi kiinnitetään huomiota kankaiden turvallisuuteen sekä myrkyttömyyteen. Hakola ei käytä valmisteissaan kemiallisia jälkikäsittelyaineita.

hakola-leatherlazy-interior-design-from-scandinavia-rajattu-jpg
Hakolan konjakinvärisellä nahalla verhoiltu Lazy-sohva. Upea italialainen nahkaverhoilu ja höyhentäytteiset tyynyt takaavat laadun ja mukavuuden. Hinta 3300 euroa. Kuva: designfromscandinavia.com
IMG_6689
Hakolan Jade-sivupöytä, 299 euroa. HIMMEE Oy:n TOAD-pöytävalaisin 339 euroa.
IMG_9275-1017x1030
Cork-tarjotinta löytyy kahta kokoa 49 euroa/ 69 euroa. Hiukan nihkeä korkkipinta pitää tavarat paikoillaan, vaikka tarjotin kantaessa hiukan kallistelisikin.
Snapseed
Hakolan Lempi-hylly, 119 euroa.

 

Hakola_web_riippu1-1030x780
Riippu-hylly, alkaen 249 euroa. Kuvassa Garden-versio. Kuva: Hakola.
IMG_7723
Hakolan Woody-sohvapöytä 590 euroa.

LumoKids

LumoKids on huonekalusarja lapsille. Tuotteiden muotoilusta ja grafiikoista vastaa joukko suomalaisia muotoilijoita.

Koska tuotteiden käyttäjinä ovat lapset, muotoilussa on otettu huomioon erityisesti tuoteturvallisuus ja se, että kalusteet ovat paikka sekä seikkailulle että leikeille. Tuotteet toimitetaan aina ruuhkavuosissa kamppaileville asiakkaille suoraan kotiin.

Kalusteet valmistetaan koivuvanerista ja verhoilumateriaalina käytetään puuvillaa. Materiaalivalinnoilla taataan tuotteen pitkäikäisyys ja se, että tuotteet ovat käyttöikänsä päässä helposti kierrätettävissä.

IMG_6692
Ketara-parvisänky, 1420 euroa.
Sieni-säilytysjakkara on lumoava, hinta 340 euroa.
TEK_9020
Ketara-katossängyssä on hauska katos, joka luo nukkujalle turvallisen tunnelman. Hinta 1460,00 euroa. Kuva: LumoKids
Lumo-9_1
Kuva:LumoKids

Finarte

Finarte-mattojen juuret ovat suomalaisessa räsymattotraditiossa ja käsityötaidossa. Matoissa yhdistyvät ekologiset materiaalit ja perinteikäs kuviointi tuoden tyylin kuitenkin nykypäivään.

Finarten matot on valmistettu kierrätetystä materiaalista. Valmistuksessa käytetään vain teollisuuden ylijäämä- ja käytettyjä puuvillatuotteita, jotka yhteistyössä tehtaiden kanssa valmistetaan sopiviksi ja ekologisiksi matonkuteiksi.

Snapseed

Aitta Juutti
Kalanruotokuvioinen Aitta Juutti-matto, alkaen 27 euroa. Pystyisikö matto tyydyttämään kalanruotoparkettihaaveen? Kuva: Finart.

HIMMEE

Ihania valaisimia kotimaiselta muotoilijalta! Ja ne ovat vielä valaisimia, joiden takana on tarina. Timo Niskanen on HIMMEE Oy:n perustaja, muotoilija ja yläkoulun puukäsityönopettaja.

Uran aikana Timo on suunnitellut tuotteita, esitteitä ja kaikkea siltä väliltä. Henkilökohtaisena missionaan hän kiersi maailmaa lamput kainalossaan etsien suunnitelmilleen valmistajia. Muutamia hyviä löytyi, mutta yhteistyökuviot kariutuivat syyhyn jos toiseen. Kompromisseihin kyllästyneenä hän laittoi valaisimet sivuun ja keskittyi tekemään puutöitä yläasteen oppilaiden kanssa.

Intohimo valaisinmuotoilua kohtaan johdatteli Niskasen  kehittelemään ensimmäistä omaa valaisinmallistoaan työnsä ohessa puolentoista vuoden ajan iltaisin ja viikonloppuisin. Kun mallisto lopulta valmistui, muotoilijasta tuli yrittäjä ja HIMMEE Oy heräsi henkiin.

Snapseed
HIMMEE Oy:n Filly-seinävalaisin, 329 euroa.
himmee-lento-lamps
HIMMEE Oy:n  LENTO-riippuvalaisin luo miellyttävän yhdistelmän suunnattua ja hajavaloa. Valaisinperhe koostuu kolmesta erimuotoisesta ja -kokoisesta valaisimesta. LENTO-valaisin, 299 euroa. Kuva: HIMMEE

Hakola

Kotimainen perheyritys Pohjanmaalta. Toiminut muotoilun ja laadun puolestapuhujana vuodesta 1963 lähtien.

hakolahuonekalut.fi

LumoKids

LumoKids on kotimainen huonekalusarja lapsille.

lumokids.com

Finarte

Ainutlaatuisia mattoja kierrätysmateriaaleista kunnioittaen vanhaa suomalaista räsymattoperinnettä, ja yhdistäen siihen elementtejä nykypäivästä. Finarten tarina sai alkunsa jo 30 vuotta sitten, kun kotkalainen liikemies tapasi lahjakkaan tekstiilitaiteilijan. Lisänä rakkautta sekä ideoita, ja näin syntyi Finarte, perheyritys jo toisessa polvessa.

finarte.fi

shop.finarte.fi

Himmee

HIMMEE-tuotemerkki on muotoilija Timo Niskasen luovuuden tuotoksia valaisimista.

Kotimaisen designen showroom & shop

Telakkakatu 6

00120 Helsinki

Avoinna:

ke-to klo 11-18

pe klo 10-16

la klo 10-15

 

Kuvat: Maija Lukkari-Nyman/ Maijan Maailma, jos ei toisin mainita.