Vespalla safarille

Aikamatkustus taaksepäin on mahdollista! Siltä ainakin tuntui, kun reissasin Loviisaan Strömforsin ruukin upeisiin maisemiin. Mutta miten safari liittyy tähän juttuun?

Kaksi upeaa naista, Päivi ja Heidi, keittävät kahvia kuvausstudiolla loftimaisessa tilassa ruukin ytimessä. Taustalla soi Fred Astaire ja Ginger Rodgers -musiikaaleista tuttuja kappaleita, tunnelma on kuin vanhasta elokuvasta. Minut on juuri Heidin luotsaaman Pin Up Garagen järjestämän Hemmottelupäiväni kunniaksi meikattu 50-luvun tyyliin ja puettu vastaaviin asuihin (lue juttu täältä). Samalla juttelemme Vespasafareista. Se on luonnollista, kuvataanhan meidät myös Vespojen rinnalla.

Ystävyyttä

Päivi Storgård ja Heidi Niemi tapasivat yhteensattumien kautta Loviisassa. Vuosi sitten elokuussa Heidi oli lukenut Ilta-Sanomista Päivin haastattelun, jossa Päivi kertoi elämästään Strömforsissa. Heidi itse oli puolestaan tilanteessa, jossa hän haki uutta kotia ja mietti, millaisen kodin hän haluaa. Vastaus oli vanha puutalo, eikä sitä löytyisi Heidin vanhasta kotikaupunginosasta Helsingin Kruununhaasta. Päivin haastattelu antoi vision ruukista, mikä osui ja upposi Heidiin. Seuraavana päivänä Heidin oma koti löytyi netin kautta melkein Päivin naapurista.

Heidi ja Päivi tapasivat kuitenkin vasta myöhemmin syksyllä ja ystävystyivät paremmin joulun korvilla. Uutta vuotta vietettiin jo yhdessä Päivin ja hänen niin ikään ruukista löytyneen miehensä Kalevan kotona. Siitä asti tytöt ovat olleet ystäviä. Päivi ja Heidi toimivat omina yrittäjinään, molemmat toisiaan tukien ja toisinaan yhteistyökumppaneina.

Minunkin tieni on kohdannut heidät jo aiemmin. Heidin tunsin lapsena, olimme saman talon tyttöjä, Päiviin törmäsin jo toistakymmentä vuotta sitten. Ja täytyy sanoa, että jos minun olisi pitänyt yhdistää jotkut ystäviksi toisilleen, olisin varmuudella mätsännyt heidät. Heidi ja Päivi ovat molemmat yhtä aikaa innostavia, seesteisiä ja positiivisia. Melkoisen hyvät adjektiivit ystävyksille ja sitä myötä kaveruudelle!

maijan pin up-1177
Päivi taipui hetkessä Pin Up -tyyliin niin meikin, vaatteiden kuin poseerauksenkin suhteen.
maijan pin up-1166
Heidi ei vain loihdi muista hemaisevia ja opasta poseerauksissa. Hän taitaa myös itsensä hemmottelun.

Ja sitten Vespasafarille

Päivi toimii Vespasafareiden emäntänä. Hän taitaa ruukin historian ja kertoo tarinoita mielellään ja innostavalla tyylillä. Hyvä niin, Strömforsin historiallisen ruukin ympäristö on täynnä tarinoita ja viehättäviä paikkoja.

Opastettujen Vespasafareiden kautta pääset tutustumaan Strömforsiin, joka sijaitsee Loviisassa noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta. Se on sopiva etäisyys ainakin minulle, ihan päiväretkeäkin varten. Reissulla voit tutustua kurvaillen ruukin historiallisiin nähtävyyksiin, kulkea ruukin ihanilla teillä, ihailla maisemia ja kokea luontoa.

Vespasafarille voit lähteä yksin, viettää työhyvinvointipäivää tai yhdessä ystäväporukan kanssa vaikka juhlia synttäreitä – täyttäähän Vespakin tänä vuonna 70-vuotta! Jos minun polttarini olisivat vielä pitämättä, toivoisin juuri tällaista yllätystä. Ja muuten, jos et halua opastettua safaria, voit vuokrata vespan ja lähteä kruisailemaan itseksesi.

vespa
Minkä värisen Vespan sinä valitsisit?

strömfors-1194 strömfors-1201 strömfors-1205

strömfors-1215 strömfors-1182

Vespan voi vuokrata pariksi tunniksi tai koko päiväksi. Jos tuntuu, että tarvitset ajo-opastusta, voit myös osallistua Vespa-ajokurssille. Joka tapauksessa Vespasafareiden emäntä opastaa aina alkuun. Keskimäärin opastukseen kuluu 15 minuuttia. Emäntä lupaa, että tämän jälkeen jokainen osaa ajaa. Vespaa on helppo käsitellä. Siinä on automaattivaihteet. Jalat tapaavat helposti maahan, joten tasapaino on harvinaisen kätevä saavuttaa sekä lähdössä että pysähtyessä. Lisäksi kypärä ja vakuutus kuuluvat Vespan vuokraushintaan, polttoaine veloitetaan käytön mukaan.

Vespasafari

Ruukintie 10
07970 Strömfors/Ruotsinpyhtää

Vespasafarin emäntään saat yhteyden

sähköpostitse: info@vespasafari.fi
puh: +358 400 993397

Hinnat ja muu info löytyvät sivuilta

www.vespasafari.fi

www.facebook.com/vespasafari.fi/

Safarin herkulliset lisukkeet

Strömforsin ruukissa voit Vespasafarin päätteeksi nauttia hyvästä ruuasta, saunoa ja nähdä kauniita unia menneestä maailmasta, jos päätät jäädä ruukkiin yövieraaksi.

Ja, mikäli mielesi tekee, sinulla on myös mahdollisuus muuntautua 1950-luvun kaunottareksi Heidin käsissä safarin yhteydessä (Katso linkki Pin Up Garagen sivuille tästä). Heidi ja Päivi kertovat, että useimmiten naiset innostuvat molemmista, onhan ihanaa lähteä aikamatkalle Vespalla vaikka 50-luvun tyyliin stailattuna surinasussuna. Minä sain stailauksen, mutta sää yllätti meidät kylmyydellään, emmekä päässeet vespa-ajelulle. Uskaltauduimme vain poseeraamaan Vespojen rinnalla. Hyvä puoli on siinä, että saan ihanan syyn mennä Strömforsiin vielä uudestaan tänä kesänä.

Älä unohda myöskään ihania käsityöpajoja, joista saat hankittua kaikkea kaunista ja persoonallista kotiintuomisiksi.maijan pin up-1144

strömfors-1207
Ravintola Ruukinmylly on avoinna ma–pe klo 10.30–14.30, muina aikoina tilauksesta.
strömfors-1211
Artesaanit-aitasta voit ostella yksilöllisiä ja käsintehtyjä tuomisia kotiin. Liike on auki heinäkuun ajan päivittäin klo 10–18.
strömfors-1226
Laadukasta käsityötä tarjoaa Axel & Ida. Liike on avoinna 1.6.–14.8.2016 päivittäin klo 10–18 lisäksi la–su 20.–21.8. ja 27.–28.8. klo 10–18.

strömfors-1221 strömfors-1225 strömfors-1228

strömfors-1223

 

vapaalla.typo