Vuoden kestäneen Environ-hoitohaasteen lopputilitys

Vuosi sitten minä otin vastaan Environ-hoitohaasteen. “Tavallisia ihmisiä, todellisia tuloksia” -hoitohaasteessa tutkimme, mitä A-vitamiiniin perustuvalla Environ-ihonhoitomenetelmällä saadaan aikaiseksi vuoden pituisella koejaksolla.

Nyt haaste on ohi, mutta matka jatkuu. Vaikka vuosi ikää tuli lisää, ihoni nuoreni. Se ei kuitenkaan tarkoita, että voisin jatkossa maata laakereillani ja jättää ihoa hoitamatta. Vuosi opetti minulle muutaman asian. Ensinnäkin sen, että olen todella sitoutumishaluinen ja tunnollinen. Kun sovimme, että teen tietyt ihonhoitotemput aamu- ja iltarutiineissani, en koskaan lintsannut sovitusta.

Toisekseen se opetti, että ihoon jo syntyneitä tuhoja voidaan korjata jälkikäteen, mutta muutos ei synny yhdessä yössä, vaikka jotkut ihonhoitosarjat niin lupaisivatkin. Kannustan siis kaikkia naisia säännölliseen ihonhoitoon, ennaltaehkäisy ei varmasti kaduta koskaan, mutta apua on korjaavissakin hoidoissa.

Katsaus haastevuoteen:

MM-3153

Matka alkaa stressaantuneena

Vuosi sitten ollessani 43-vuotias elämässäni oli menossa huippustressaava vaihe. Olimme keskellä lähes “remonttipainajaista” ja samalla minulla oli kiire uuden yritykseni kanssa.

Neljänkympin rajapyykin saavutettuani minua oli myös alkanut vaivata silmän seudun hiusjuonteet, luomien painuminen sekä se, että raskauden myötä tulleet tummat läiskät eivät olleetkaan häipyneet pois, vaan jääneet ihoon pysyvästi. Vaikka Peterin mielestä nuo läiskät näyttivät suloisilta pisamilta, minä en ollut asiasta samaa mieltä. Ikä oli alkanut näyttää ensimerkkejään eikä väsymys parantanut tilannetta!

IMG_8796

Lupaukset

Kun Kauneushoitola Kuulaan Venla tutki ihoani, hän ymmärsi huoleni, mutta havaitsi myös, että ihoni oli ikäistäni paremmassa kunnossa. Myönnetään, että olen aina hoitanut ihoani melko hyvin, vaikkakin melko suurpiirteisesti. Äitini oli iskostanut minuun jo nuorena ajatuksen, ettei ihon huolellista hoitoa tule ainakaan vanhempana katumaan.

Venla uskalsi kuitenkin luvata, että vuoden aikana ihon ikääntyminen saadaan hidastumaan ja syntyneitä muutoksia jopa peruutettua. Mihinkään kovin dramaattiseen vuosia nuoremmaksi -projektiin ei ollut tarvetta; vain tehdä hyvästä A-vitamiinin avulla vielä parempi. Ja kyllä minulle muutaman vuoden nuorennus ihollani kelpaa, vaikken nyt mistään ikäkriisistä kärsikään.

visia1

Visia-kuvannus ja hoidot

Jotta vuoden tulokset eivät tulisi jäämään silmämääräisen kokemuksen varaan, ihoni kuvannettiin Visia-ihokuvantajalla. Hiukan yli vuosi sitten asuimme remontin venymisestä johtuen hotellissa, kun suuntasimme Turkuun Ihonhoitoklinikka Fiiniin analysoimaan ihoani Visia-kuvantajalla. Visia näkee ihon mikroskooppisen tarkasti ja pystyy analysoimaan myös ihon pinnan alaisen kunnon. Kuvien perusteella tarkkailun ja hoidon kohteeksi asetettiin erityisesti läikät, UV-läikät, ruskeat läikät ja rypyt.

Vuoden aikana kävin Environ-kasvohoidoissa Kauneushoitola Kuulaassa noin kerran kuukaudessa muutamaa tiheämmin tehtyä hoitokuuria lukuun ottamatta. Alussa ihoa vahvistettiin A-vitamiini-imeytyshoidoilla. Lisäksi Venla aloitti medikaaliset mikroneulaushoidot noin kuukauden kestäneen kotihoitojakson jälkeen.

Mikroneulaus aiheuttaa ihoon mikrovaurion ja kun iho alkaa korjata itseään, tulokset näkyvät ihon vahvistumisena ja nuortumisena. Mitään hemmotteluhoitoa neulaus ei todellakaan minulle ole. Onneksi Venla puuduttaa kasvot ennen käsittelyä. Siitä huolimatta hoito kyllä sattui. En tiedä onko kipukynnykseni kasvoillani matalampi kuin muilla, mutta välillä hoidon aikana meinasi kyynel tulla silmään. Kauneuden eteen oli siis konkreettisesti kärsittävä.

dav
Neulauksen jäkeen kasvot ovat alkuun punoittavat, mutta jo seuraavana päivänä iho on tasoittunut ja näyttää kirkkaalta.

MM-3100

Kotihoito

Kotona käytin puolestani Environ Youth EssentiA -linjaa.  Linjan hoitoteho kasvaa portaittain, jotta iho tottuu tuotteiden sisältämään A-vitamiiniin ja muihin tehohoitoaineisiin ilman reaktioita.

Lisäksi suojasin ihoni vuoden vaihteen pilkkopimeää ajanjaksoa lukuun ottamatta RAD-aurinkovoiteella ja lisäsin hoitotehoja Revival Maskilla, joka kirkastaa ja kiinteyttää ihoa. Iltaisin tein nopean kotineulauksen 0,1 millin telalla, joka tehostaa hoitoaineiden imeytymistä. Kotihoidossa käytetty tela ei aiheuta kipua, vaan itse asiassa sen käyttö tuntuu iholla mukavalta. Lumetta tai ei, tuntui kuin neulaamisen jälkeen voiteet todella olisivat imeytyneet ihooni alta aikayksikön ja jättäneet ihoni silkkisen pehmeäksi.11

1 (4)

12

Omat, muiden ja Visia-kuvantajan huomiot

Vuoden aikana olin itse huomannut ihoni muuttuneen pehmeämmäksi ja mukavasti kosteammaksi sekä kimmoisammaksi. Olin myös saanut vuoden mittaan palautetta minua meikanneilta meikkitaiteilijoilta. Hekin kehuivat ihoni positiivisia muutoksia. Saavuimme kuitenkin pääkallopaikalle Turkuun vielä kerran Visia-kuvantamaan ihoni. Sen avulla saadaan selville ihoni kunto mikroskooppisen tarkasti tavalla, johon silmä ei kykene.

Tulosten saanti jännitti minua ja matkaseurakseni lähteneitä A-Vitamiinin Anua, Kauneushoitola Kuulaan Venlaa, Environin maahantuojaa Ollia sekä Fiinissä Visia-kuvannuksen suorittanutta Saijaa. Kuvannuksen tulokset vahvistivat kuitenkin omia ja muiden tekemiä silmämääräisiä havaintoja: ihoni on nyt joustavampi, pehmeämpi ja kosteutetumpi ja se näyttää kirkkaammalta, siinä on lisäksi Visia-kuvantajan tulosten valossa vähemmän ryppyjä, läikkiä ja UV-vaurioita.

Alun perin hyväkuntoisessa ihossani tulokset näkyvät hitaasti, eivätkä ne ole niin dramaattisia kuin ongelmaihossa. Siinä mielessä en ollut paras mahdollinen koekaniini, jos dramatiikkaa pidetään valttina. Kuitenkin pääsin kirkkaasti maaliin: Venlan sanoin, “hyvästä tuli vieläkin parempi!” Vaikka haaste nyt päättyy, aion jatkaa Environilla ja kuvautan ihoni vuoden kuluttua Fiinissä.

 

hyvinvointi.typo

 

Kiitos Environ, Olli, Venla, Anu ja Saija – mahtava reissu!

Tehty yhteistyössä Environ’in kanssa.

Voit lukea lisää tuotteista www.vitamion.fi -sivujen kautta ja kielitaitoisille löytyy lisäinfoa www.environskincare.com -sivuilta

Kauneushoitola Kuulas

Sallinkatu 3
00260 Helsinki

p. 050 329 8922

venla@hoitolakuulas.fi

www.hoitolakuulas.fi

www.facebook.com/Kauneushoitola-Kuulas 

Ihonhoitoklinikka Fiini

www.fiini.com

A-vitamiini

A-vitamiinin Anu Herrala tekee kauneuden ja hyvinvoinnin viestintää.

www.avitamiini.com.