Ruukista kasvoi läpivuotinen kulttuuri- ja designkohde!

Fiskarsin ruukki on vuosia ollut perheeni suosikkikesäretkikohde. Vuosi vuodelta ruukkiturismi on kasvanut, parkkipaikat lisääntyneet, ja myös uusia kauppoja ja ravintoloita syntynyt kiitettävään tahtiin. Myös hyvin suunniteltu lasten leikkialue miellyttää monia.

Harva kuitenkin muistaa, että ruukkikylä jatkaa elämäänsä kesän jälkeenkin, myös kesänäyttelyiden sulkeuduttua 20.9.

Päätin listata kestosuosikkini ja myös uudet tulokkaat, jotta voisimme kaikki nauttia ympäri vuoden kylän tarjonnasta, sen lumoavan kauniista syksystä, ja toivottavasti tänä talvena myös pittoreskista lumisesta kylänraitista….


Fiskars Wärdshus

Fiskars Wärdshus eli Wärssy kutsuu vuoden ympäri. Ravintola tarjoaa kauden herkkuja nostaen lähellätuotetut ruoka-aineet kunniaan. Mikset vaikka kokeilisi kaveriporukalla Chef’s Table -konseptia Wärssyn Bakfickanissa, omassa rauhassa, keittiömestarin loihtiessa aterian silmiesi edessä? Hinta 70 € /hlö ( minimiveloitus 6 ja max 12 vierasta ) sisältää kolmen ruokalajin menun yllätyksineen. Isäntäpari Marja ja Patrick Karlsson ovat aina avuliaita ja mukavia, ja Patrick lahjakas ja innovatiivinen chef. Miksette vaikka jäisi yöksi selkeästi sisustettuihin huoneisiin?

Kahden hengen huone 140 €/yö/huone sis. aamiaisen

Yhden hengen huone (2hh yhdelle) 120 €/yö/huone sis. aamiaisen

http://www.wardshus.fi

IMG_0190

Ravintola Kuparipaja

Ravintola Kuparipaja sijaitsee Wärssyä vastapäätä kosken toisella puolella. Tässä ravintolassa voi helposti sanoa tiivistyvän Fiskarsin Ruukin henki. Sisustuksessa moderni design yhdistyy kauniisti perinteisten käsityötaitojen kanssa. Loistavan ruokalistan lisäksi Kuparipajassa voi nauttia erilaisista taidetapahtumista.

http://www.kuparipaja.fi/

Tegel-hotelli

Myös uusi modernisti fiskarsilaisen Nikarin puukalusteilla sisustetttu Tegel-hotelli Wärssyä vinosti vastapäätä vaikuttaa lupaavalta! Kahdentoista huoneen pikkuhotelli tarjoaa myös kokoustiloja. Hinnat 125 € (sis. aamiaisen).

http://www.tegel.fi

http://nikari.fi

Jotain todella erikoista: jos haluat vuokrata oman saaren ja pienen mökin ruukin liepeiltä, voit vuokrata viikonlopuksi tai vaikka viikoksi sellaiseni hintaan 450 €.

Tiedustelut:http://www.forestal.fi/sv/stuguthyrning/degersjostugan.

Sivut ovat ruotsinkieliset, mutta voit toki meilata tiedustelut suomeksi.

IMG_0169-2

Laundry

Laundry palvelee ruukissa toista vuotta, ja sillä on jo omat innokkaat kanta-asiakkaansa. A-oikeuksin varustettu kahvila-ravintola palvelee vuoden ympäri entisen pesulan tiloissa. Siellä voi nauttia mm. mainioita Rekolan panimon oluita. Panimo sijaitseekin nykyään Fiskarsissa, vanhan Fiskarsin veitsitehtaan tiloissa. Muuten, kahvilan yläkerrassa on yksi kivasti sisustettu huone, jonka voi vuokrata Airbnb:n kautta.

http://www.laundryfiskars.com  

https://www.airbnb.fi/rooms/527521 (120€ yö)

http://www.rekolanpanimo.fi

Rekolan panimolla myös hyvä ruokablogi: http://tuoppijasapuska.wordpress.com

Petri’s Chocolate Roomissa

Makeanhimon voi taltuttaa aina yhtä ihanassa, maalaisromanttisesti sisustetussa Petri’s Chocolate Roomissa, jonka muut pisteet löytyvät Helsingistä ja Porvoosta.

http://www.petris.fi

Kitamura

Kesällä Lukaalin tiloissa aloittanut japanilainen ravintola Kitamura oli todella suosittu, ja syystä!Täydellisen raikkaat sushit maistuivat ainakin meidän perheellemme. Lukaali menee remonttiin syksyllä, toivottavasti Kitamura kuitenkin löytää uuden toimitilan ensi kesäksi!

http://ravintolakitamura.wix.com/index

IMG_0129

Kantti

Toista vuotta ruukissa toimiva Kantti on suosikkiliikkeeni. Cati Aihan luotsaama myymälä on freesi ja kutsuva, ja Catin sisustus-ja lifestyletavaravalikoima kekseliäs. Kantin valikoimissa on mm. suoraan ranskalaisilta oliivitiloilta hankittuja saippuoita, Opinelin veitsiä ja laaja valikoima sveitsiläisen Freitagin laukkuja ja lompakoita.

http://www.kanttishop.fi

Onoman

Onoman eli Fiskarsin taideosuuskunnan myymälä on must. Tänä vuonna silmää viehättivät erityisesti Viivi Varesvuon herkästi kuvitetut lautaset.

http://www.onoma.org/fi/

http://viivivaresvuo.fi

VIELÄ EHTII!

Kiirehtikää katsomaan We love wood(s)! -näyttely! Se on eheä ja selkeä kokonaisuus, hyvin inspiroiva. Näyttely oli kokonaisuudessaan hieno, mutta nostaisin sieltä erityisesti esiin taitelija Jukka Mäkelän teoskokonaisuuden (Jukan näyttely muuten aukeaa Taidehallissa xxxx, sinne!), Petri Vainion vaneriverhot sekä Susan Elon selkeän kauniit valaisimet.

IMG_0187

Myös naapurinäyttelytilan Minun Kalevalani -taontanäyttely kannattaa katsastaa.

Näyttelyt avoinna 20.9.2015 saakka, ma–su Klo 11-18

http://www.fiskarsvillage.fi/fi/nae_ja_koe/museo_ja_nayttelyt