Varatuomari pääsi ihan oikeisiin tuomarihommiin!

Nespresso kutsui minut tuomaristoonsa valitsemaan Positive Cup –haasteen finalistit monen upean ehdokkaan joukosta. Minä sain siis hauskimman tuomaroinnin, jonka juristi voi ikinä tehtäväkseen saada!

Nespresso kutsui Positive Cup- haasteella taide- ja muotoilualan opiskelijoita luomaan Nespresso-kapseleista suomalaiseen makuun sopivaa muotoilua. Ilokseni sain kutsun toimia tässä tuomaritehtävässä yhdessä Deko-lehden toimituspäällikkö Ann-Mari Lehtosen, muotoilija Harri Koskisen, Taideteollisen korkeakoulun professori Timo Sallin, Habitaren markkinointisuunnittelija Annika Suomen sekä Nespresso Finlandin markkinointipäällikkö Elina Takalan kanssa.

tyyli

Sain siis osallistua arvovaltaisessa seurassa tuomarointiin vara- ja maallikkotuomarina! Täytyy sanoa, että minua hiukan hämmensi, että sain olla vaikuttamassa töiden valintaan näiden muotoilu- ja mediagurujen kanssa. Minua, ainakaan ilman ironiaa, ei voi sanoa muotoilun ammattilaiseksi, vaikka jonkinasteinen muotoilun suurkuluttaja olen. Mutta mahtavaa, että meidän maallikkotuomareiden näkemystä kuunneltiin.

Kaikki Nespressolle lähetetyt työt olivat mielenkiintoisia. Niihin oli käytetty aikaa  ja mietitty tarkasti re-designin kannalta asiaa: Nespresson kapselit ovat 100%:sti kierrätettäviä ja suunnittelijoiden käsissä kapselit saivat uuden elämän uudessa tehtävässään!

Kolme työtä nousi yli muiden. Niissä oli kauniisti yhdistetty värejä, muodostettu kiehtovia kuvioita tai luotu illuusio oikeista elementeistä. Finalisteiksi valittiin Annamari Niskasen Sävy-korusarja, Kirsi Rannan Woodland-ryijy sekä Marina Smirnovan suunnittelema Divein-sohvapöytä, ONNEA! Uskon, että näistä nuorista muotoilijoista saamme kuulla tulevaisuudessa lisää!

Kirsi_Ranta
Kirsi Ranta
ANNAMARI NISKANEN
Annamari Niskanen
Marina Smirnova
Marina Smirnova

Vielä ei ole kuitenkaan oikea hetki esitellä kilpailutöitä, sen aika tulee Habitare-messuilla. Positive Cup- haasteen voittaja valitaan 12.9. klo 11-12! Lue voittajasta Maijan Maailmasta lisää myöhemmin tai tule seuraamaan valintaa paikan päälle Habitare-messuille Nespresson osastolle 7n39!

tyyli.typo