Kuinka jaksaa urheilla kiireestä huolimatta tai erityisesti sen takia

Elän kiireistä aikaa. Työssä niin sanotusti vetää hyvin ja päivät uhkaavat venyä mielenkiintoisten projektien ja välitystyön parissa. Usein ainoa mahdollisuuteni on ollut urheilla aamulla, sillä illat ovat menneet lasten harrastusten tai lasten kouluasioiden siivettäminä.

Toisinaan teen töitä myös konttoriaikojen ulkopuolella. Sisustus- ja asuntovälitysasiakkaat tarvitsevat palveluitani myös kello viiden jälkeen.

Urheilun pahimmaksi viholliseksi olen usein todennut epäsäännöllisyyden.  Kuinka helppoa minun onkaan noudattaa  jokseenkin kurinalaista ”ohjelmaa”, mutta, jos ohjelmaa ei ole, tai sitä on jostain elämäntilanteesta johtuen mahdoton noudattaa, syntyy haasteita.

 

 

Yrittäjänä minun on myös itse opittava pitämään rajani. Huomaan, että voisin helposti uppoutua inspiroivaan työhöni ja unohtaa lähes kaiken muun. Kuinka helppoa olisi jäädä nakuttamaan vaikkapa konetta ja unohtaa urheilu sekä sosiaalinen elämä.

Näin ei kuitenkaan kannata antaa käydä. Olen yrittäjä ja siksi etenkin minulla itselläni on kaikki narut käsissäni pitää kiinni asioista, jotka ovat minulle tärkeitä. Minähän VOIN mennä salille päivälläkin, jos aamu-urheilu ei toisinaan huvita tai siihen ei ollut aikaa.

Usein myös herään ennen muita, toisinaan jopa viiden kieppeillä. Minä olen siis ehtinyt tehdä jo pitkän työrupeaman ennen konttoriaikojen alkamista ja saattanut lapsetkin koulumatkalleen, joten pienen urheilutauon paikka vaikkapa juuri kymmenen kieppeillä tekee toisinaan hyvääkin parempaa.

Usein aamupäivät ovat myös ihanan rauhallisia Fitness Villagen salilla Kaisaniemenkadulla. Motivaation nostatusta olen hakenut myös Fitness Villagen ammattivalmennustiimistä. Yksikin tapaamiskerta piristää kummasti, antaa tukea ja herättää urheiluun uusia ajatuksia, joita voin hyödyntää urheillessani taas itsenäisesti. Fitness Villagen ammattivalmennuspalveluihin voi käydä tutustumassa täällä.

Vaikka kaikkina viikkoina ei ehtisi urheilla niin paljon kuin haluaa, niin muutamakin kerta viikossa riittää – se kannattaa pitää mielessä!  Ja lisäksi, mitä enemmän urheilee, sitä paremmin kalenterista näyttää raivautuvan tilaa liikunnalle. Se on kummallinen juttu, kuinka urheilu koukuttaa.

Itse olen pääsemässä myös irti joko–tai-asenteestani. Aina ei ole pakko mennä täysillä urheilussakaan. Ja ainakin minun kohdallani urheilu tekee fysiikalleni hyvää, urheilu auttaa jaksamaan, mutta se on äärettömän tärkeää myös mielelle. Minun omakuvaai kohottaa myös tunne, että omassa mielessäni säilyn urheilullisena.

 

Fitness Village Training Center

Helsingin yliopiston metroasemalla Kaisaniemessä

Kaisaniemenkatu 7

0100 Helsinki

info@fitnessvillage.fi

P. 0103112999

fitnessvillage.fi

Tehty yhteistyössä Fitness Village Training Centerin kanssa.