Maailman kaunein kodinkone?

Minun täytyy sanoa, että en erityisesti pidä isojen kodinkoneiden ulkonäöstä muutamaa klassikkoa lukuun ottamatta. Voisin väittää, että lähtökohtaisesti kaunein kodinkone on sellainen, mikä ei näy.

No, tuotekehittely on suosinut meitä elektroniikkalaiteminimalisteja. Nykyään saamme jo integroituja jääkaappeja, pakastimia ja astianpesukoneita. Pyykinpesukoneet ovat vaikeampia, markkinoilta löytyy jokunen, mutta kuivausrumpuja en ole löytänyt lainkaan. Vinkatkaa minulle, jos te olette löytäneet.

Entä viinikaapit? Niitä löytyy markkinoilta paljon, mutta integroitavia vähän. Oikeammin löysin vain kaksi täysintegroitavaa. Täysintegroitavuudella tarkoitan sitä, että laite peittyy kokonaan kalusteoven taakse. Sokkelissa näkyvät korkeintaan tuuletusaukot, jotka paljastavat, että oven taakse on kätketty tekninen laite.

Yksi laitevalmistaja toimittaa heidän valmistamaansa viinikaappiin erikoistilauksena uuden oven. Tähän oveen voidaan integroida kalusteovi. Mikäli et teetä mittatilauksena kaappejasi, sinun on tarkistettava, että keittiökalustevalmistajasi ovikoko taipuu tähän. Hinta tällaisessa tilauksessa nousi pilviin, lähes tuplaantui. Meille tuo kaappi ei ollut koon eikä hinnan puolesta mahdollinen.

Lahja elektroniikkaminimalistille

Mutta sitten etsintöihini vastattiin. Forssan lahja keittiösuunnitteluun! Coolcenterin valmistama WineQueen-viinikaappi. Se on kokonaan räätälöitävissä tarvitsemiesi mittojen mukaan. Toki myös valmismittoja löytyy, mutta meille valmismittainen kaappi ei sopinut jo tilattujen keittiökaappien ovikokoon.

Räätälöitäviä viinikaappivalmistajia ei Suomessa tietääkseni ole muita ja kaappi tehdään kokonaan käsityönä Suomessa. Melkoisen eettistä esteettisyyttä myös — lähellä tuotettua, kotimaista ja ekonomisesti eettistä.

WineQueen on integroitavissa kokonaan lähes minkä tahansa kokoisen kalusteoven taakse ja malleja on tuotettu suosituimpien keittiökalustevalmistajien mittojen mukaan. Vakiokokoisia WineQueen-viinikaappimalleja on kuusi. WineQueen-viinikaappien varustetasoa voi niin ikään räätälöidä omien toiveiden mukaisesti, jos haluaa kaappiin lisää erikoisvarusteita.

Lisäksi erilaisia ovimalleja on saatavilla lasiovella tai asiakkaan omalla ovilevyllä, oikea- tai vasenkätistä sivulle aukeavaa tai vetolaatikkomallia. Me valitsimme vetolaatikon.

Suomessa valmistetun WineQueen-viinikaapin (mahtuu mallista riippuen 48-186  pulloa) hinta on alkaen 1690 euroa. Räätälöidylle mittatilauskokoiselle kaapille lisähintaa tulee alkaen noin 1000 euroa.

MM-0622

MM-0630

MM-0636

Mutta tämä maailman kaunein kodinkone myös palvelee jotain hyvää tarkoitusta — viiniä! Ole kuulolla, Maijan Maailman viiniasiantuntija Marko Pasanen kertoo pian, mikä merkitys lämpötilalla on viiniin ja sen nautittavuuteen!

Coolcenter Forssa Oy

on suomalainen kylmälaitteita valmistava yritys. Tuotteet tehdään käsityönä Suomessa. Brändejä ovat mm. WineQueen-viinikaapit. Tuotteet ovat laadukkaita, kestäviä, tarvittaessa yksilöllisesti räätälöityjä ja asiakkaan tarpeet huomioivia sekä palvelu ammattimaista ja ystävällistä.

WineQueen-viinikaappeja voi ostaa yritykseltä joko suoraan tai pääkaupunkiseudulla jälleenmyyntiä hoitaa Decanter.

Kuivakorventie 1, 30300 Forssa

Puh. 050 5219968

 

www.facebook.com/coolcenterforssa

www.viinikaapit.fi

www.coolcenter.fi

kotona.typo

Suraa blogiani Bloglovinin avulla.