Tervetuloa vihreys!

Luonto alkaa näyttää ruskan merkkejään. Lehdet taittavat jo hiukan oranssiin ja keltaisiin sävyihin. Pian lehdet ovat maassa. Mutta vihreys voi säilyä kotona kasveissa ja kahvikattauksissa.

Hyvä niin. Sisustuksessa kasvit ovat nyt IN. Uskon, että kasvit tulevat olemaan kasvavana (ihan kirjaimellisesti) sisustustrendinä ei ainoastaan niiden esteettisen arvon vaan myös terveysvaikutuksien johdosta. Tutkijat ovat nimittäin todenneet, että tietyt huonekasvit poistavat sisäilmasta haitallisia päästöjä. Näitä aiheutuu mm. maalista, kemiallisesti pestyistä vaatteista, printtereistä ja siivoustarvikkeista. Päästöt voivat aiheuttaa allergiaa, astmaa tai pahimmassa tapauksessa hermostovaurioita ja syöpää. Ilmaa puhdistavia Naava-älyviherseiniäkin on tullut markkinoille. Näissä viherseinissä käytetyt kasvit ovat tehokkaita ilmanpuhdistajia. Älyseinään valitut kasvit ovat myös allergiaystävällisiä. Terveellistä sisustamista! Lue lisää www.naturvention.com.

Minä pidän vihreästä luonnossa, vihreästä ja eettisestä sisustamisesta sekä vihreästä kahvista. Mutta myös vihreistä astiastoista.

Juon Nespresso-kahvini espressona, ristrettona, cappuccinona, caffe lattena tai pitkänä americanona – milloin mitenkin, kunhan kahvi on hyvää ja tuoretta. Nautin myös maidolla tai ilman. Minulle kahvin juonti ei ole vain kofeiinibuustaus. Usein kahvihetkeeni liittyy fiilistelyä. Se jaksottaa päivääni ja kruunaa hetkiä. Lue kahveista lisää täältä.nespresso-9659

Vihreä kattaus

Kattauksemme lasit ovat Paola Navonen Ceraxille suunnittelemat, samoin valkoinen alusta. Lasit ovat nimenomaan suunniteltu kestämään kuumuutta. Valkoinen alusta on myös Paola Navonen Reichenbachille suunnittelema. Kaikki kahviastiastotuotteet ovat Casuarinasta, lempisisustusliikkeestäni.

nespresso-9665
Mmm. Valitsisinko espresson vai cappuccinon? Ainakin nautin Nespresso-kahvini macaron-leivoksen kanssa.

Ja sitten nuo ihanat macaron-leivokset. Taas kerran pistin mutkat suoriksi ja ostin ne kahvilasta. En nimittäin ole koskaan tehnyt kyseisiä leivoksia. Olen lukenut ohjeita ja ostanut jopa aihetta käsittelevän kirjan, mutta luettuani reseptin työ on tuntunut aina kovin vaikealta. Nyt löysin Suklaapossu-blogista seuraavan reseptin. Ohjeella leivoksista tulisi juuri oikean värisiä kattaustani ajatellen. Jos teette, kertokaa oliko vaikea työstää ja oliko maku kohdillaan!

Lime-macaronit 

Koosta riippuen n. 30-40 kpl

Aineet:

150 g mantelijauhoa

150 g tomusokeria

2 limen hienoksi raastettu kuori (n. 1 rkl)

60 g valkuaista (n. 2 munan valkuaiset)

35 g sokeria

60 g valkuaista (n. 2 munan valkuaiset)

150 g hienoa sokeria

50 g vettä

vihreää pastaväriä

 

Limettitahna:

2 limen mehu (n. 0.75 dl)

1 dl sokeria

2 tl maissitärkkelysjauhoja

1 muna

25 g voita

Ohje:

Mittaa siivilöity mantelijauho ja tomusokeri kulhoon ja lisää joukkoon limen kuoriraaste. Siirrä syrjään odottamaan. Mittaa mukiin 60 g valkuaisia ja jätä manteli-tomusokeri-seoksen viereen odottamaan vuoroaan. Pese limen kuoret hyvin ja raasta kuori hienoksi raasteeksi. Laita myös raaste manteli-tomusokeri-seoksen viereen odottamaan vuoroaan.

Mittaa 60 g valkuaisia isoon vatkauskulhoon ja mittaa vierelle myös 35 g hienoa sokeria odottamaan.

Mittaa 150 g hienoa sokeria ja 50 g vettä kattilaan ja kuumenna hämmentämättä keskilämmöllä. Anna poreilla ja pidä liemen lämpötilaa silmällä (tähtäät 110°C lämpötilaan).

Vatkaa valkuaisia ja kun ne alkavat muodostaa kevyttä vaahtoa, lisää 35 g hienoa sokeria vähän kerrallaan ja vatkaa vaahtoa kunnes se vatkaimia nostettaessa muodostaa alaspäin taipuvia huippuja (soft peaks). Kun sokeriliemi kattilassasi saavuttaa 110°C:n lämpötilan, kaada sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan edelleen vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes se on jäähtynyt, reilut 5 min.

Sekoita jäljelle jääneet 60 g valkuaisia sekä limen kuori tomusokeri-mantelijauhoseokseen. Lisää myös mahdollinen väri. Huomaa, että väri vaalenee paljon, kun seos sekoitetaan marenkivaahtoon, joten värjää reilusti tummemmaksi kuin mitä haluat valmiiden kuorien olevan.

Sekoita jäähtynyt marenkivaahto joukkoon kääntelemällä nopeasti ja mahdollisimman vähin liikkein. Taikina on valmis kun nostaessasi nuolijaa taikina valuu siitä paksuna nauhana ja pinnalle piirretty viiva tasoittuu n. 20 sekunnissa. Mitä enemmän sekoitat, sitä ohuemmaksi taikina muuttuu. Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla peitetylle pellille haluamasi kokoisia taikinaympyröitä (n. 2.5 cm halkaisijaltaan). Pursotettuasi pellillisen kopauta peltiä kevyesti muutaman kerran pöytäpintaa vasten. Anna taikinan levätä 15-30 min ennen paistamista, kunnes pinta kuivuu kosketusta kestäväksi. Paista 160°C:ssa n. 12-14 min. Macaronit ovat kypsiä, kun niiden jalka on kiinnittynyt hattuun. Jäähdytä kuoret täysin ennen täyttämistä.

Tee täyte eli limettitahna.

Laita limen mehu, sokeri, maissitärkkelysjauhot ja muna kattilaan. Vatkaa sekaisin. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksunee ja pulpahtaa kerran. Ota pois levyltä. Sekoita joukkoon voi. Jäähdytä.

Laita täytettä macaron-kuorien toiselle puolelle. Paina tyhjät kuoret kansiksi. Anna vetäytyä ainakin seuraavaan päivään. Macaronit voi myös pakastaa.

nespresso-9698
Pienikin vihreä lehti maljakossa tuo ihanaa vehreyttä kotiin.
IMG_9293
Fortissio Lungo -kahvia Nespressolta.

Nespresso Boutique

Keskuskatu 3, 00100 Helsinki

Aukioloajat:

ma-pe 9-21

la 9-19

su 11-18.

Nespresso Clup Online Apu

Puh. 0800 177 601

ma-pe klo 9-21, la 10-18.30

Ulkomailta : +46 8 50 66 73 95 (maksullinen)

www.nespresso.com

 

Casuarina

Fredrikinkatu 30

00120 Helsinki

Aukioloajat:
ma-pe 10-18
la 10-15

Puh. 09 6855 8580
Fax. 09 6855 8585

info@casuarina.fi

www.casuarina.net

kotona.typo

Tehty yhteistyössä Nespresson kahviasiantuntijoiden kanssa.