Trash Cuisine – romumuotoilunäyttely Habitaressa!

Tutustuimme Habitare-messujen Trash Cuisine -muotoilunäyttelyyn. Muotoilun lisäksi osastolla voi tutustua mm. toukkien, sirkkojen ja siitakesienten kotikasvatukseen.

 

Romumuotoilunäyttelyssä on mukana 30 muotoilijaa kotimaasta ja ulkomailta. Kuraattoreina toimivat Trash Designin Henrik Enbom ja Isa Kukkapuro-Enbom.

 

Lainaan suunnittelija Isa Kukkapuro-Enbomin sanoja joutsenmerkki.fi-sivustolta:

”Ihmisen toiminnan ja toiminnan jäljen merkitys lisääntyy maapallolla kiihtyvällä tahdilla. Moni tiedostaa sen haittapuolet ja haluaa jarruttaa omalla osaamisalueellaan maapallon resurssien  tuhoamista. Havahtumista globaaliin ympäristötuhoon tapahtuu kaikilla tasoilla, ruohonjuurelta suuryrityksiin.

 

Trash designin tarkoitus on osoittaa, miten myös muotoilun metodien on muututtava, mikäli haluamme jatkaa kulttuuritoimintaa planeetallamme vielä 100 vuodenkin kuluttua. Roskaa hyödyntävän muotoilun idea on nähdä kaatopaikat ja kaikkialla lojuva ylijäämäaines hedelmällisenä tuotannon raaka-aineena. Sen sijaan, että tuotantolaitokset jatkuvasti kaivautuvat neitseellisiin raaka-ainevarantoihin, olisi ratkaisua etsittävä ensin jätevuorista ja tehtaiden ylijäämävarastoista.”

 

Trash Cuisine -romumuotoilunäyttelyssä oli ilo huomata kuinka suunnittelijat ovat onnistuneet luomaan kierrätetyistä esineistä käytännöllisiä, kestäviä ja hauskoja ”uusia” esineitä. Osan voi sanoa tulleen jopa salonkikelpoisiksi!

 

Tässä suosikkini Trash Cuisine -osastolla:

 

 

habitare-0016

Karin Widnäs-Weckströmin salonkikelpoiset tarjoiluastiat on tehty lasisista kattilankansista ja mikroaaltouunien lasilevyistä.


habitare-0015

Eri ruoka-aineista tehtyjä syötäviä lautasia. Mikä on sinun lempimakusi?

 

 

Vasemmalla: Uutta vanhaa tuunaamalla!

Oikealla: ReSPOONed antaa vanhoille aterimille uuden funktion.

 

habitare-0002

Jatta Palovuoren kahvipakettikorit voit oppia tekemään myös itse (kahvipakettikorit.tumblr.com).

”Trash Design auttaa näkemään maailmaa toisin ja murtaa vallalla olevaa osta, käytä ja heitä pois –kulttuuria!”

”Kaikki raaka-aine on luonnosta. Materiaalit eivät lopu, jos ne saadaan kiertämään.”

Otteet ovat kirjasta Trash Design -oppikirja optimisteille (kirj. Isa Kukkapuro, Henrik Enbom, A.Salonen).

 

http://trashdesign.fi

Habitaren halli 6, osasto 6a71

tyyli_txt_white