Vanhempien kylpyhuone – tyhjästä nyhjästy

Meillä on kaksi kylpyhuonetta – lasten ja aikuisten. Toisen kylpyhuoneen rakensimme lohkaisemalla palan toisen lapsemme huoneesta. Siitä tuli vanhempien kylpyhuone.

Kylpyhuone jäi kooltaan melko kapeaksi, mutta kuitenkin meidän tarpeisiimme riittävän suureksi. Emme halunneet viedä liian suurta palaa lastenhuoneesta, jottei huoneesta olisi tullut epätoiminnallinen.

Toisaalta, emme halunneet rakentaa kylpyhuonetta muuallekaan huoneistossamme, sillä kodissamme on paljon jännänmuotoisia tiloja, jotka halusimme säilyttää. Esimerkkinä, alla on pohjakuva makuuhuoneestamme. Huone on suuri ja siitä olisi ollut varaa lohkoa tilaa kylpyhuoneelle. Mielestämme, jos olisimme lohkaisseet osan huoneesta kylpyhuonetta varten, makuuhuone olisi kuitenkin tärveltynyt. Nuo jännät huonemuodot ovat mielestämme juuri iso osa vanhan talon charmia. Lisäksi, olisimme väliseinärakenteilla tuhonneet vanhoja kattofriisejä jne. Voit lukea artikkelin huoneistomme kattojen kunnostamisesta täältä.

 

Päädyimme siis lohkaisemaan lastenhuoneesta pienen palan. Huone oli poikkeuksellisesti myös kaikkein laatikkomaisin ja sijaitsi lisäksi vanhan kylpyhuoneen vieressä. Vedet oli helposti johdettavissa vanhasta vesipisteestä uuteen ja myös viemärit yhdistettävissä.

pohjakphvanhemmat

maijan remppa-0612
Tässä seison paikalla, johon on nyt sijoitettu suihku.
Kaapistojen takana on nykyinen kylpyhuone.

Uuden kylpyhuoneen kaakelit, ladonnat ja kaadotimg_1331

Lattia- ja takaseinän kaakeleiksi valitsimme Värisilmän valikoimista mattapintaiset harmaat Ragnon Rewind R4KZ Polvere -kaakelit (7 cm x 28 cm). Ladonta tehtiin kalanruotokuvioon. Tämä kaakelointitapa on melko haasteellinen. Se vaatii laatoittajalta kärsivällisyyttä ja taitoa. Sivuseinille ladoimme myös Värisilmän mallistosta Concept R2XY -kaakelin (45 cm x 45 cm).

Jos teet kaakeloinnin kipsilevylle, tarkista, että seinälevy jaksaa kantaa painavaakin laattaa. Me jouduimme kesken matkaa vaihtamaan uuden rakennetun seinän kipsilevyt uusiin Cyproc’in erikoiskoviin levyihin, jotka on tarkoitettu seiniin, joissa tarvitaan normaalia suurempaa kovuutta. Valittujen 45 cm x 45 cm -kokoisten laattojen (ne ovat myös paksuja ja erittäin painavia laattoja, jotka on itse asiassa tarkoitettu lattialaatoiksi) paino neliötä kohden kohosi turhan suureksi, eikä ns. normaalin kipsilevyn kantokyky riittänyt. Apua valintaan löytyy täältä.

Kalanruotoladonnassa huoletti myös kylppäriin tehtävät kaadot. Kaatojen kannalta pieni laatta (esim. 10 cm x 10 cm) on helpoin ja turvallisin. Se ei vaadi laatoittajalta niin paljon taitoa tai perehtyneisyyttä. Ison ja pitkän laatan kaatotyöstöä helpotti kuitenkin Aco showerdrain suihkukouru, joka mahdollisti kylpyhuoneen lattiassa yhdensuuntaisen kaadon.

IMG_9350
Takanurkka on onnistunut. Aivan kuin kaakeli taittuisi lattiasta takaseinälle kulmakohdastaan.
IMG_9142
Kuvassa Better Home’in GP-kattolista.

Valaistus, kalusteet ja suihkulasit

Kylpyhuoneen kattospotit valittiin Cariitti’n valikoimista. Kuusi spottivalaisinta katossa ja peilikaapin valo antavat riittävän valaistuksen. Kotimme valaistusratkaisujen tarkemmat esittelyt löytyvät täältä.

Kaikki kylpyhuonekalusteet, suihkut ja hanat hankimme Lvi Juhani Niemeltä. Olemme olleet heidän tyytyväisiä asiakkaitaan jo toistakymmentä vuotta. Saniteettikalusteet valitsimme Duravitin mallistosta. Allas ja wc-istuin ovat Vero-sarjaa, Allas- sekä peilikaappi ovat Duravitin Delos-sarjaa. Seinäsuihku, joka takaa lempeän suihkutteluhetken – kuin kesäsateen – on Hansgrohen mallia Raindance Select. Tango-sähkökuivain on Rej-merkkinen.

Pesuallashanoiksi valitsimme Hansgrohe’n Axor Starck -allashanat.

Lasiseinät tilasimme Lasistamo Helsinki Oy:stä. Kylpyhuoneen kattopyöristykset valitsimme Better Hom’n mallistosta.

kotona.typo

Värisilmä/Espoon Väri

Espoon Väri on täyden palvelun Värisilmä-liike Espoon Viherlaaksossa. Espoon Väristä saa kaikki tarvikkeet sisustamiseen sekä remontointiin ja kaupan päälle osaavan ja ystävällisen palvelun.

Kuusiniementie 2
02710 Espoo
09 597007
Fax 09 586 3533
pertti.mustonen@espoonvari.fi
Aukioloajat:
Arkisin kello 8-18
Lauantaisin klo 9-14
(Kesälauantaisin klo 9-13)

Lvi Juhani Niemi

Lvi Juhani Niemi on monipuolinen kylpyhuonekalusteiden uranuurtajayritys. Yritys toimii pääsääntöisesti kylpyhuonetuotteiden maahantuojana. Valikoimaan kuuluvat design-kylpyhuonekalusteet mm. seuraavilta saksalaisilta merkeiltä: Hansgrohe, Axor, Duravit, Emco, Geberit ja Hewi. Italialaisia merkkejä: Gessi, Karol ja Sicis, sekä kotimaasta Rej design- ja Loiste-kylpyhuonekalusteet.

Nimismiehenpelto 6

02770 Espoo

Puh: 020 7780 850

Aukioloajat:

ma-to 10-18

pe 10-16

la 10-14

www.lvijuhaniniemi.fi

Cariitti shop

Cariitti on led- ja valokuituvalaisimiin keskittynyt perheyritys, jonka valaisimet ovat ominaisuuksiltaan markkinoiden huippua. Cariitti keskittyy laadukkaisiin tuote- ja palvelukonsepteihin. Valikoima on laaja ja saatavilla on heti varastotuotteita sekä erikseen räätälöityjä, asiakkaan tarpeita vastaavia valaistusratkaisuja. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.

Puh: 09 2219040

www.cariitti.fi

Lasistamo Helsinki Oy

Lasistamo Helsinki Oy on sisustuslasien erikoisliike. Heiltä saa mm. suihkuseinät, välitilan lasit ja lasiliukuovet mittatilaustyönä. He tarjoavat myös tuotteiden asennus- ja mittauspalvelua.

Lasistamo Helsinki Oy:n henkilökunta palvelee ystävällisesti ja ammattitaidolla. Me olemme olleet heidän tyytyväisiä asiakkaitaan jo reilut kymmenen vuotta.

Linnanherrankuja 18

0950 Helsinki

www.lasistamo.fi

Better Home

Better Home’lta löytyy valtava määrä erilaisa katto- ja jalkalistoja, boordi- ja kehyslistoja, koristeparruja, rosetteja sekä julkisivukoristeita ja -listoja. Heiltä saat tarvittaessa myös asennuspalvelua. Matti Salonen auttaa aina ystävällisesti listavalintojen tekemisessä ja asennusohjeistuksissa.

myynti@betterhome.com
Puh. 010 505 2020

www.betterhome.com