Meidän keittiömme muodonmuutos – ennen ja jälkeen -kuvat

Meidän keittiömme koki remontissa aikamoisen muodonmuutoksen. Yksin keittiön remontti olisi ollut monelle turhankin suuri urakka, meinasi se olla meillekin.

Päätöksiä oli tehtävä lukuisia. Voit lukea keittiön koneiden ja laitteiden valintaan liittyvästä päätöksenteon vaikeudesta täältä ja keittiön valinnasta täältä.

Kaikkein isoin päätös oli toki keittiön kaapistojen toimittajan valinta ja kaapistojen sijoittelu keittiöön sekä kaapistojen ovien valinta. Hankimme kaapistot Keittiömaailmasta. Pitkällisen pohdinnan jälkeen valitsimme sileät, mattapintaiset ja vetimettömät puhtaanvalkoiset ovet. Melko turvallista, sillä halusimme, että kaapistot ovat ajattomia ja sointuvat kauniisti vanhoihin puulattioihin sekä antavat tilaa muille yksityiskohdille.

Meille keittiö ei ole vain keittiö. Siellä on runsaasti tilaa koko perheelle nojatuolineen ja pöytineen. Mahdumme hyvin pitkän pöydän ääreen kaikki tekemään omia juttujamme ja voimme olla samalla yhdessä. Lapset heittävät usein lattiatyynyt takan eteen ja touhuavat omiaan, kun Peter ja minä olemme vaikkapa kokkauspuuhien äärellä.

vanhapohjak_fotor
Vanha pohjakuva.
uusikpohja
Uusi pohjakuva.

 

 

keittiomaailmapohja_fotor
Uusi pohja lintuperspektiivistä. Kuva Keittiömaailman.

Mitä kaikkea kunnostettiin?

Oikeammin voisi kysyä, mitä ei kunnostettu, kun kaikki pinnat lattiasta kattoon laitettiin uusiksi. Ensinnäkin purimme piianhuoneen seinän saadaksemme keittiön laajemmaksi yhdistämällä vanhan piianhuoneen ja keittiön yhdeksi isoksi tilaksi.

Kun vanha klinkkerilattia purettiin, sen alta paljastui melko huonokuntoinen lautalattia, jonka Alvar Borg Parkettiliike Mika Borg Oy:stä onnistui kunnostamaan. Vanhassa piianhuoneessa aiemmin sijainnut takka kunnostettiin, ikkunat maalattiin, katto paikattiin, valaisimien sähköt roilottiin kattoon, katot verkotettiin, tasoitettiin sekä maalattiin ja niin myös ikkunat ja ovet.

vironkatu2
Vanha tiskipöytä.
vironkatu3
Takana oleva komero purettiin. Sen paikalla on nyt uuni ja liesi. Komeron sisään jäänyt ikkuna tuo nyt valoa kokkauspuuhiin. Taustalla oikealla oleva sileä ovi vaihdettiin ylimääräiseksi jääneeseen vanhaan piianhuoneen peilioveen. Vasemmalla oleva seinä purettiin.
Maija Lukkari-Nyman kotikulmilla
Keittiömaailman oikeanpuoleiseen kaapistoon on integroitu WineQueen-viinikaappi.

MM-0622

 

IMG_9182
Keittiön kaarevaan seinään ei ollut ihan helppo tehdä lattia- ja kattolistoituksia. Listat saatiin sopivaan kaareen, kun lattialistat leikattiin oikeaan kulmaan ja kaariseinän listoitus muodostettiin lukuisista noin 10 cm pitkistä listapaloista.
MM-0645
Hälytysjärjestelmä hankittiin Verisurelta.
Maija Lukkari-Nyman kotikulmilla
Kuva: Riitta Sourander. Kuva julkaistu Glorian Kodissa 2/2017.

Huoneiston vanhat lattialistat irrotettiin ja uusittiin Helsingin Erikoishöyläyksen puulistoilla. Katto- ja muut koristelistoitukset tehtiin Better Homen listoilla Matti Salosen ja Suomen Erikoisasennuksen Sami Salosen ammattitaidolla.

Osa huoneiston seinistä tapetoitiin Värisilmän valikoiman tapeteilla ja maalaustyöt tehtiin Espoon Värin maalitohtori Pertti Mustosen konsultoinnin tuella.

Tasoiksi valittiin Liidukiven kivitasot. Keittiökoneiksi valitsimme WineQueen-viinikaapin sekä Gaggenaun ja AEG:n muut isot kodinkoneet.

Sähkötyöt näyttelivät remontissa myös isoa osaa ja työn suoritti Cateva Oy. Sähkökaappi uusittiin, jotta saimme keittiöön asianmukaisen sähköistyksen. Osa valaisimista toimii langattomasti, mutta roiloamiseltakaan emme säästyneet, sillä halusimme välttyä kaikelta pinta-asennukselta.

IMG_6995
Gaggenaun kaasuliesi.
IMG_6997
Liidukiven Carrara-marmori nousee kaasulieden takana seinälle 50 cm korkeuteen.
IMG_7006
Keittiön välitilaan tapettia suojaamaan asennettiin Lasistamo Helsinki Oy:n toimesta ionisoitu lasi. Välitilan valaistus hankittiin Carriitti Oy:stä. Hana on Hansgrohen ja se on Lvi Juhani Niemi Oy:stä.

IMG_6984

Päänvaivaa

Kesken remontin tapahtui vahinko, vesivahinko. Joku haveri kaiketi kuuluu jokaiseen onnistuneeseenkin remonttiin.

 

IMG_9189
Vanhasta piianhuoneen seinästä on enää jäljellä muisto lautalattiassa. Oikeanpuoleinen lautaosuus vaihdettiin uuteen vesivahingon johdosta.
89375
Vanhan piianhuoneen ja keittiön välinen seinä on nyt purettu. Näin keittiöstä saatiin yksi avara tila.

Tunnelmaa

Keittiön keskiössä on kaakeliuuni. Se luo tunnelmaa. Kaakeliuuni oli pinnoiltaan hyvässä kunnossa, mutta se nuohottiin ja slammattiin käyttökuntoon. Työn suoritti Eskon Oy.

mm-0620
Kuva: Riitta Sourander. Julkaistu Glorian kodissa 2/2017.

Runsaasti kaappitilaa

MM remppaa-2316
Tämä rivistö ei riittänyt ja tilasimme vielä yhden kaappirivin hattuhyllylle.

Kaappitilaa me tarvitsemme paljon, varmasti enemmän kuin moni. Meille on vuosien varrella kertynyt perintönä paljon astiastoja. En myöskään pidä, että tavaraa on kerralla liikaa esillä. Aivan ylhäällä kaapeissa säilytämme raclettepannuja ja muita keittiötavaroita, jotka ovat enemmän kausiluontoisessa käytössä.

img_1283
Kuva: Riitta Sourander. Julkaistu Glorian kodissa 2/2017.
maijan keittiön nojatuoli
Keittiön tapetti on Boråsin Jubileum-mallistosta. Seinän maalisävy on puolestaan TVT G 487.

 

kotona.typo