OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miksi mikroneulaus ja miltä se tuntuu?

Olen kertonut aiemmin, että ihonhoitooni kuuluvat säännölliset visiitit luottohoitajani Päivin luona hänen Sensuell Estetic -kauneushoitolassaan Vantaan Kivistössä.

Viimeiset  kaksi kertaa minulle on tehty BRX-T33 + mikroneulaus –yhdistelmähoito. Lyhykäisyydessään kyseessä on happo-mikroneulaus-happo, sandwich-tyylinen menetelmä, joka on Päivin mukaan paras vaihtoehto, jos ihoon halutaan nopeita ja näkyviä tuloksia. Voit lukea hoidosta täältä.

Millaisesta hoidosta mikroneulauksessa on kyse ja mitä neulauksessa tapahtuu?

Ainakaan mitään ainetta ei injektoida neulalla kasvoihini, vaan mikroneulauksessa iholle aiheutetaan hallittu trauma tuottamalla neularullalla tuhansia mikroskooppisia neulakanavia ihon dermikseen saakka. Kun ihoon on saatu aikaiseksi mikrokanavat, valittu hoitoaine ( BRX-T33 –hoitojen lisäksi Päivi tekee mm. AQ Skin Solution –kasvutekijähoitoja sarjan omilla hoitoaineilla sekä Dermapen 4-hoitoja, joissa hoitoaineina ovat mm. Environin tuotteita tai Dermapenin omia hoitoaineita) imeytyy näin syvälle ihoon ja saa aikaan haluttuja vaikutuksia ihon kunnon ja esteettisten ominaisuuksien parantamiseksi.

Happoa tiputetaan kasvoille pieninä määrinä ruiskun avulla.

Mikä on oikea neulapituus?

Mitä syvemmälle neulauksissa mennään sitä enemmän vaikutamme kasvutekijöihin sekä fibroblasteihin (sidekudossolu), ja tällöin kollageenisynteesi on voimakkaampi. Jos kuitenkin neulataan alle 0,5 mm syvyyteen, ei kollageenin uudistuotanto vahvistu. Tällöin ei myöskään saada kudoksissa aikaan elastanin uudismuodostusta. Jotta edellä mainitut uudistuotannot saadaan aikaiseksi, tarvitaan neulaus siis vähintään 0,5 mm syvyyteen tai sen yli. Toisaalta, pelkän kollageenisynteesin tehostamiseksi ei kannata neulata yli 1 mm syvyyteen.

Neulapituuden valinta on erityisen tärkeää varsinkin atrofisten arpien eli kuopalla olevien arpien hoidossa. Arpihoidoissa neulansyvyys nimittäin valitaan hoidettavan ihoalueen mukaan. Jos arpi on esimerkiksi otsassa, neulausta ei voida tehdä 0,5 mm syvemmälle, mutta vartalon venymäarvet  voidaan hoitaa 1,5-2mm neulasrullalla ja muut arvet 1-1,2mm.

Muutos on siis radikaalisempi ihon kunnon ja tasaisuuden suhteen, kun myös kaikki imeyttävät aineet imeytyvät syvemmälle ja vaikuttavat siten tehokkaammin.

Ihmisen ihonalaiskudos koostuu pääasiassa sidekudoksesta ja rasvakudoksesta ja siksi tuo fibroblastien aktivoiminen on tärkeää, kun halutaan ”napakoittaa” ja ”tiivistää” veltostunutta ihoa. Tähän päästään jo 0,5 mm -mittaisella neulasterällä.

Jos taas käytämme 1,0 mm tai sitä pidempää neulaa, prosessin aktiivisuus lisääntyy ja pääsemme vaikuttamaan ihon pintakerrosta syvempiin ihonalueisiin.

Eli, 0,5 mm:n pituinen neulasterä riittää kollageenin ja elastiinin uudistuontantoon fibroblastien aktivoimisen kautta ja 1mm on hyvä arpien hoidossa tai, kun halutaan, että hoitavat aineet saadaan imeytymään syvälle kudokseen.

 

Kotihoito

Kotona sinun ei kannata ihan helposti lähteä mikroneulaamaan kasvojasi. Hygieniasta on huolehdittava hyvin ja siitä huolimatta ei 0,1-0,2 mm pidemmillä neulasterillä kannata itsenäisesti rullata kotiolosuhteissa, vaikka kauneudenhoitoon onkin tarjolla jos jonkinlaisia neulasrullia. Hygieniapuutteet aiheuttavat tulehdusriskejä ja liian pitkillä neulasterillä saatat aiheuttaa kasvoihisi enemmän vaurioita naarmuttamalla kasvojesi ihoa kuin saada minkäännäköisiä kauneusvaikutuksia. Suosittelen siis aina osaavaa kosmetologia ja terveydenalan ammattilaista (jollainen Päivi on!) mikroneulaamaan ihoasi.

Päivi neutralisoi ihoani happohoidon jälkeen steriilillä keittosuolaliuoksella.

Miltä neulaus tuntuu?

Kauneudesta joutuu kärsimään!, kuuluu sanonta ja toden totta, mikroneulaus hieman sattuu. Etenkin otsan alueen, jossa on usein vähän rasvaa, ja huulten seudun mikroneulaus saavat varpaat nipistyksestä kipristelemään.

Halutessasi voidaan hoitoa edeltävänä toimenpiteenä puuduttaa ihoa. Kasvojen alueelle levitetään puuduttavaa Päivin vastuulääkärin määräämää Tapin -merkkistä voidetta, joka turruttaa ihoa noin tunnin ajaksi sen verran, ettei hoito puudutuksen  jälkeen juurikaan tunnu. On tärkeää myös varmistua, ettei hoidettava henkilö ole allerginen puudutusaineen vaikuttaja-aineelle lidocainelle.

Minulle tehtiin hoito ensimmäisellä kerralla puudutuksella ja toisella ilman. Luulenpa, että selviän jatkossakin ilman puudutusta.

Hoidon päätteeksi Päivi asetti kasvoilleni hoitavan ja kosteuttavan naamion.

Päiville voit varata ajan hänen uusiin raikkaisiin tiloihinsa Vantaan Kivistöön, jonne pääset junalla kehärataa pitkin Helsingin keskustastakin 25 minuutissa!

Sensuell Estetic

Spinellikuja 5 (käynti Syväkiventien puolelta)

01700 Vantaa

P. 040-8278382

www.sensuell.fi