Tilauksessa hyvää mieltä, parempaa unta ja vahvempia lihaksia

Nyt se on alkanut ihan tosissaan, mutta ei hampaat irvessä –nimittäin hyvinvointikokeilu. Sain toissa viikolla Auronilta saliohjeet sekä kotitreeniohjelman niille päiville, kun en jostain syystä ehdi salille.

Lisäksi sain karkean ruokavalio-ohjeistuksen. Siinä ei ole minulle juurikaan mitään uutta ruokavalion terveellisyyden osalta. Ainoastaan minulla on skarppaamisen varaa rytmityksessä, joka usein onkin se vaikein juttu minulle. Kiireessä unohdan syödä. Nyt olen syönyt 4-5 ateriaa päivässä.

Toivoin saavani ohjelman, missä ei ole mitään turhaa hifistelyä. Ihan rehellistä lihaskuntoa, ei liikaa eikä liian vähän. Sen verran, että sillä ohjelman kuntoilumäärällä saan tällaisen keski-ikäisen lihaskunnon pysymään kunnossa. Ikä ei nimittäin tule yksin, lihaksisto heikkenee, jollemme tee riittävästi lihaksistoa ärsyttävää liikuntaa. Hyväkuntoinen nelikymppinen voi kuitenkin olla huomattavasti paremmassa kunnossa kuin huonokuntoinen parikymppinen.

Kuntosaliohjelmani jakautuu kahteen liikesarjaan, vetäviin ja työntäviin. Tarkoituksena on, että teen lihaskuntotreeniä kolme kertaa viikossa. Tässä on minulle ensimmäinen haaste, pyrin pysyttelemään kolmessa kerrassa viikkoon. Minun on helppo vetää treenaaminen jokseenkin “överiksi”. Sellaiseksi, ettei salikäynnit enää tuota energiaa, pikemminkin väsyttävät. Jos käyntejä on liikaa, aika tai uurastus on pois perheeltä. Rankka saliveto on minulle paljon taakoittavampaa kuin juoksulenkki, vaikka juoksu tapahtuisi lähes kaikkina päivinä koko vuoden ympäriinsä. Lue juttu, minkä kirjoitin hyvinvointikokeesta ja sen motivaattorista täältä.

Kiireestä huolimatta ehtii, jos on motivaatiota

Viime viikolla treenasin salilla maanantaina ja keskiviikkona. Perjantainakin oli tarkoitukseni mennä salille, mutta realiteetit tulivat vastaan. Tytär piti aamulla auttaa matkoihinsa koulun futisturnaukseen jo klo 7.30, joten en ehtinyt käydä salilla ennen klo 6.30, kun lapsi piti herättää ja muonittaa. Ja jos olisin mennyt klo 7.30 jälkeen, olisin myöhästynyt aamun palaverista. Ajattelin ensin, että menen päivällä, mutta kolme palaveria peräkanaa eivät antaneet joustoa ja iltapäivällä töiden päätteeksi lähdimme mökille viikonlopun viettoon. Tyypillinen tarina siis, mistä löytyy aika? Niinpä tein aamulla Auronilta saamani kotijumpan. Sen tekemiseen meni vain 25 minuuttia, mutta ainakin seuraavana päivänä tiesin tehneeni hommia. Pienellä kieroutuneella tavalla lihaskipu on kyllä ihanaa.

Pakaratreeni kotona

Tee neljä kierrosta ja 15 toistoa kummallekin jalalle.

Askelkyykky taakse ristiin taakse + potku sivulle

Ota leveä haara-asento. Astu pitkä askel taakse ristiin. Palaa alkuasentoon, mutta työnnä vielä taakse viety jalka sivulle. Toista liike vuoropuolille 15 kertaa.

Bulgarialainen kyykky

Aseta taemman jalan jalkapöydän sisäosa penkille jalat hartioiden leveydellä toisistaan. Jalkojen pitäisi olla noin metrin verran erillään toisistaan. Laske lantiota kohti lattiaa siten, että takimmainen polvi tulee lähelle lattiaa. Pysähdy ja työnnä itsesi etummaisen kantapään kautta alkuasentoon. Tee ensin oikealla jalalla 15 toistoa ja sitten 15 toistoa vasemmalla jalalla.

Pakarapotku

Asetu tukevasti konttausasentoon. Pyri pitämään selkä suorassa ja tuo jalka hallitusti suorana samaan tasoon selkäsi kanssa tai hiukan yläviistoon. Älä heilauta, vaan tee nosto ajatuksella. Purista pakaraa jälleen yläasennossa maksimoidaksesi tuntuman. Tee 15 toistoa vuorojaloin.

Lantion nostot yhdellä jalalla

Makaa selälläsi jalat koukussa. Nosta lantio ylös, purista pakarat yhteen ja pysy yläasennossa hetki (pidä jännitys pakaroissa). Laskeudu alas hallitusti. Tee 15 toistoa ensin toisella jalalla, sitten toisella.

Simpukka

Makaa kyljelläsi lonkkaluut linjassa ja jalat 90 asteen kulmassa. Purista kantapäät yhteen. Nosta ylempi polvi niin korkealle kuin voit. Vakauta samalla lantiosi ja purista kantapäät yhteen. Laske polvi uudelleen alas. Tee 15 toistoa ja vaihda sitten puolta.

Aloita alusta ja tee yhteensä neljä kierrosta. Ja huom, jos olet epävarma liikkeistä, kysy asiasta ammattilaiselta tai varaa aika lähimpään Auroniin.

 

hyvinvointi

Kotonakin voi siis treenata hyvin. Olin treenin jälkeen poikki ja onnellinen. Mutta salilla käynti on kyllä monipuolista ja motivoivaa. Lisäksi käynti salilla rytmittää päivää kivasti. Etenkin, kun minulla on toimisto kotona ja vietän päivääni paljolti työpöytäni ääressä, pieni seikkailu salille tekee hyvää.

IMG_5089

Auronin älykuntosalilaitteet

Auronilla on ns. älykuntosalilaitteet. Hybridilaitteet ovat maailman helpoimmat käyttää. Niihin voidaan syöttää kuntosaliohjelma. Ne laskevat puolestani toistot ja saan niiden kautta säädettyä painot ilman, että minun täytyy ihan fyysisesti lisätä tai vähentää painoja.IMG_5065

Käyttööni saan myös Auronin Olonosturin. Se on Auronin sähköinen sovellus kuntosalivalmennukseen. Olonosturi muistuttaa minua treeneistä ja minulla on sitä kautta mahdollisuus olla yhteydessä kuntosalivalmentajaani ja pitää vaikkapa omaa päiväkirjaa treenin kulkemisesta ja matkan eteen tulevien haasteiden – motivaation puutteen tai vaikkapa treeniohjeiden täsmentämisen tiimoilta.

Noin kolmen viikon välein tulen tapaamaan Auronilla henkilökohtaisen valmentajani. Käymme tuolloin läpi treenin ja vaihdamme kuulumiset ihan kasvotusten.

P.S. Olkoonkin vaikka lumevaikutus, mutta olen nukkunut lähes jokaisen hyvinvointikokeen aikaisen yöni katkeamattomasti läpi!

hyvinvointi.typo

TEHTY YHTEISTYÖSSÄ AURON OY:N  KANSSA.

Katso oman asuinalueesi lähin Auron-toimipiste nettisivuilta www.auron.fi.