Halloween – vuoden kauhein juhla!

Halloween – vuoden “kauhein” juhla on täällä. Me olemme valmistautuneet siihen kaivertamalla kurpitsalyhtyjä ja virittäytymällä tunnelmaan.

Halloween kuorrutetaan usein kuitenkin kaikenlaiseen krääsään, mutta yhtä hyvin sitä voi viettää halutessaan hillitymmin juhlaan sopivan somistuksen ja ruoan parissa.

Halloween-ruoan ei siis tarvitse olla vain “verisiä” nakkisormia. Tunnelmaa voi nostattaa hiukan hillitymmin syksyn sadonkorjuuherkkujen siivittäminä, etenkin, kun koko juhla polveutuu kelttiläisestä sadonkorjuujuhlasta.

Teemaan sopivan, mutta astetta tyylikkäämmän Halloween-salaatin reseptin löydät Maijan Maailman muutaman vuoden takaisesta julkaisusta. Kokeile siis salaattia paahdetusta kurpitsasta, granaattiomenan siemenistä ja vuohenjuustosta.

Minä pidän tällaisten karnevaalien rantautumisesta Suomeen. Minusta juhlia ei voi olla liikaa. Pienimuotoinen “karnevaali” arjen keskelle riittää. Sen ei tarvitse olla suureellista, miksikään tapahtumatoimistoksi ei tarvitse ryhtyä. Mikset siis vaikka vain nauttisi juomaasi tänään teemaan sopivalla tavalla ja kruunaisit päiväsi kurpitsapiirakkamaustekahvilla.

Mutta jos vallan innostut, voit ilahduttaa työkavereitasi kunnon Halloween-meikillä! Inspiroidu Miia Ollulan taidonnäytteestä ja tee tänään itsellesi hiukan erilainen duunimeikki.

Samaa meikkausmallia hyödyntäen tein viime vuonna pojalleni Halloween-meikin koulun juhliin. Eihän siitä yhtä hieno tullut, mutta niin hieno, että poikani voitti asukilpailun! Good enough is good enough!

Ja viimeiseksi muistutan, älä anna totuuden pilata hyvää tarinaa, pieni kauhukerroin toimii aina. Tänään jos milloinkaan siihen on ainakin hyvä syy! Tsekkaapa siis millainen meidän kotimme historiikki on.

Ja vielä loppuun, muista tallentaa kamerallesi, jos satut törmäämään johonkin aaveeseen tai muuhun henkimaailman olentoon! Meidän kotimme keittiöportaan tapahtumista raportoitiin viime vuonna virkavallalle. Poliisi ei ole vieläkään tavoittanut Aave Mariaa.

Hyvää Halloweenia!